zbog čestih medijskih upita

Tužiteljstvo BiH vodi opsežnu istragu u vezi s 'nezakonitim prisluškivanjem' Tadić i Jukić

Hronika12.09.17, 14:07h

Tužiteljstvo BiH vodi opsežnu istragu u vezi s 'nezakonitim prisluškivanjem' Tadić i Jukić
Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, uz pojašnjenje da se informacija prosljeđuje zbog čestih medijskih upita u vezi sa spomenutim slučajem

 

Tužiteljstvo BiH vodi opsežnu istragu vezanu za "nezakonito prisluškivanje v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić, odnosno počinjenje kaznenih djela - neovlašteno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje, a u svezi kaznenih djela odavanje tajnih podataka, krivotvorenje službene isprave, lažno prijavljivanje te kazneno djelo ometanje rada pravosuđa".

 

Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, uz pojašnjenje da se informacija prosljeđuje zbog čestih medijskih upita u vezi sa spomenutim slučajem. 

 

Iz državnog tužiteljstva ističu da će u okviru spomenutog predmeta biti uloženi maksimalni i sveobuhvatni napori na rasvjetljavanju svih okolnosti.

 

- Također, kao što smo naveli, u okviru ovog predmeta vodi se istraga i za kazneno djelo lažnog prijavljivanja, izvršenog dostavljanjem krivotvorenog službenog dokumenta SIPA-e Tužiteljstvu BiH - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook