zastrašujuće posljedice

A ovako je Irma opustošila Kubu: Pogledajte kako izgledaju ulice Havane nakon razornog uragana

Hronika10.09.17, 21:09h

A ovako je Irma opustošila Kubu: Pogledajte kako izgledaju ulice Havane nakon razornog uragana
Uragan Irma, koji je u subotu poharao Kubu, ostavio je zastrašujuće posljedice

 

Kuba trpi teške posljedice zbog šteta koje je za sobom ostavio uragan Irma, Havana je pod vodom, električni vodovi su pokidani, odletjeli su i krovovi na brojnim kućama.

 

Uragan Irma, koji je u subotu poharao Kubu, ostavio je zastrašujuće posljedice. Električni vodovi su pokidani, stabla počupana, a silovit vjetar odnio je brojne krovove s domova.

 

Kubanske vlasti preventivno su evakuirale više od milion ljudi uključujući i oko četiri hiljade stanovnika Havane, glavnog grada Kube čiji se dio uz obalu našao pod vodom.


Ulice Havane nedaleko od poznatog šetališta Malecon doslovno su potopljene, brojne domove poplava je uništila. Zbog poplave su vlasti isključile struju u glavnom gradu, a naknadno je evakuirano oko 10 hiljada ljudi, javljaju svjetske agencije.

 

Irma je prvi uragan 5. kategorije koji je pogodio Kubu još od 1932. godine. Teško su pogođene pokrajine Camaguey i Ciego de Avila, no posljedice su se osjetile i u pokrajinama Las Tunas na istoku kao i na Ville Clare na zapadu zemlje, udaljenima gotovo 400 kilometara. 

 

Više fotografija i video prilog gledajte OVDJE

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook