VIDEO/ SIPA NA TRAGU NOVE AFERE

Klupko se odmotava: Da li su i zbog čega krivotvoreni dokumenti, zašto je uhapšen Josip Šimić?

Hronika06.09.17, 20:43h

Klupko se odmotava: Da li su i zbog čega krivotvoreni dokumenti, zašto je uhapšen Josip Šimić?
U čitavim slučaju mnogo je protivurečnosti i kontradiktornih izjava... Bilo kako bilo, istrage su počele, a krivotvorenje dokumenata, ako ga je bilo, ozbiljno je krivično djelo

 

 

Da li je bilo krivotvorenja dokumenata i ko je odgovoran? Je li bilo prisluškivanja ili nije? Iako još nema potpunih podataka, klupko je počelo da se odmotava. Ono što je potvrđeno jeste da se istrage vode na sve strane. 


Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, službenici SIPA-e uhapsili Josipa Šimića zbog sumnje na krivotvorenje dokumenta SIPA-e. Prva informacija je da postoje elementi za hapšenje.


No, u čitavim slučaju mnogo je protivurečnosti i kontradiktornih izjava... Bilo kako bilo, istrage su počele, a krivotvorenje dokumenata, ako ga je bilo, ozbiljno je krivično djelo. 


Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija kazao je kako je u toku istraga o navodnom prisluškivanju i navodnom falsificiranju te da zbog toga, a u interesu istrage, ne bi trebalo voditi raspravu u vezi s ovom informacijom.


Iz Tužilaštva BiH su potvrdili da vode istragu povodom događaja vezanih za navodno prisluškivanje Gordane Tadić i Ružice Jukić.


Više saznajte u prilogu TV1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook