Ovo se ne propušta

Vasil Hadžimanov Band večeras u sarajevskoj Jazzbini

DEPO CLUBBING28.08.17, 13:11h

Vasil Hadžimanov Band večeras u sarajevskoj Jazzbini
Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup jazz muzici

 

Večeras s početkom u 21:30 u sarajevskom klubu Jazzbina nastupa Vasil Hadžimanov Band.

 

Vasil Hadžimanov Band 2001. izbacuje prvi album pod nazivom “11 razloga za…”, pod etiketom PGP-RTS. Prvi tiraž se rasprodao za samo tri mjeseca. Takođe su za svoj prvenac osvojili nagradu Beovizije 2002. za najbolji debi album 2002. godine.

 

Godine 2001. izašao je prvi album Vasil Hadžimanov benda. Hadžimanov sarađuje i sa drugim bendovima, pa je bio i član sljedećih sastava: Darkwood Dub, Bace Quartet, Trio Sveti i Vasil Hadžimanov piano trio. Bavi se i komponovanjem muzike za filmove i TV serije. Neki od filmova i TV serija koje nose potpis Vasila Hadžimanova kao autora muzike su film 'Kad porastem biću kengur' i TV serije 'Košarkaši' i 'Otvorena vrata'.


Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup jazz muzici.


Trenutno promovišu svoj šesti album, ”Alive”, njihov prvi album snimljen uživo u pet različitih gradova, pet koncertnih dvorana. Specijalni gost na albumu je svjetski poznat i priznat saksofonista i autor David Binney. Ovaj album objavila je američka izdavačka kuća ”MoonJune Records“ iz New Yorka.


Sva izdanja i muzika VH Banda su u Srbiji proglašeni za umjetnička djela od kulturnog značaja za ovu zemlju.


Ulaznice za ovaj koncert kogu se kupiti u klubu Jazzbina (Maršala Tita 38.) po cijeni od 15 KM.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook