Poznato TV lice ljeto proveo radno

Fikret Hodžić o novoj sezoni ZMBT-a, porodici, biznisu: Okrenuo sam se poljoprivredi, htio sam odustati od novinarstva

Mediji26.08.17, 12:45h

Fikret Hodžić o novoj sezoni ZMBT-a, porodici, biznisu: Okrenuo sam se poljoprivredi, htio sam odustati od novinarstva
Nažalost, ove godine nisam imao priliku da se odmaram i ljeto sam uglavnom proveo u rodnom kraju zbog posla koji sam tamo pokrenuo. Najviše me boli to što sam u ovom periodu imao malo vremena za porodicu, rekao je Fikret

 

Audicije za devetu sezonu Hayatovog muzičkog šoua „Zvijezda možeš biti ti“ (ZMBT) završene su, a emitiranje bi trebalo početi polovinom septembra.

 

Voditeljski par ovog puta bit će svima već poznato lice Fikret Hodžić i lijepa Mostarka Ana Bavrka.

 

Kako je za Avaz kazao Hodžić, u velikom broju bh. gradova održane su audicije, a posebno zanimljivo za ovu sezonu je to što kandidati nisu samo iz Bosne i Hercegovine.

 

- Definitivno možemo zaključiti da je ovo najjača sezona do sada, i po broju prijavljenih, ali i talentu učesnika - ističe Hodžić.

 

Pravo vrijeme

 

Sudeći prema broju prijavljenih, ističe, pauza koju je TV Hayat napravio je dobrodošla.

 

- U nekoliko navrata kazali smo da je pauza napravljena u pravo vrijeme. Onda, uspjeli smo da osmislimo novitete kada je ova sezona u pitanju. Sve je drugačije - od koncepta, izgleda studija, pa do načina na koji će se takmičari boriti. Bolje je da ne otkrivam mnogo detalja da bi gledaoci te promjene mogli sami uočiti - kaže Hodžić.

 

Dodaje da posao voditelja i nije baš lagan, pa je zbog stresa, kompleksnosti i velike odgovornosti pomišljao da odustane od bavljenja ovom profesijom.

 

- Bilo je trenutaka kada sam htio odustati od novinarstva i to je jedan od razloga što sam se okrenuo poljoprivredi i bježanju iz gradske gužve. Sada dosta balansiram i ne provodim puno vremena na televiziji. Zapravo, više sam posvećen ovom drugom poslu - ističe voditelj.

 

Vrijeme s porodicom

 

Kako je tokom ljeta vrijeme uglavnom proveo u rodnoj Srebrenici, porodici je, govori, uskratio dosta zajedničkih trenutaka.

 

- Nažalost, ove godine nisam imao priliku da se odmaram i ljeto sam uglavnom proveo u rodnom kraju zbog posla koji sam tamo pokrenuo. Najviše me boli to što sam u ovom periodu imao malo vremena za porodicu. Nadam se da ćemo izgubljeno nadoknaditi u narednim mjesecima, uživajući u zajedničkim trenucima - navodi Hodžić, koji sa suprugom Ševalom ima kćerku.

 

Takmičari iz Indonezije, Egipta, Srbije, Hrvatske...

 

Zanimljivo je i to što će šou biti internacionalni, u pravom smislu te riječi. Naprimjer, u Sanskom Mostu imali smo takmičarku iz Indonezije, zatim u Sarajevu momka iz Egipta, onda nekoliko kandidata iz Slovenije, Hrvatske, Srbije... Neki učesnici nisu znali bosanski jezik pa su se predstavili na engleskom.

 

Žena iz Indonezije pokušala je pjevati na našem jeziku, koji skoro ne razumije, pa je sve to malo djelovalo smiješno, ali i zabavno ostalim kandidatima - pojašnjava Hodžić.

 

Saradnja s Anom Bavrka

 

- Anu Bavrka ne poznajem odranije. Upoznali smo se u redakciji Hayata kada sam prvi put dobio informaciju da ću voditi emisiju s njom. Ona ima TV iskustva i to joj je prednost. Ali i meni, jer je vrlo bitno s kim radim. Ipak je u pitanju najgledaniji šou u zemlji, zato je potrebno da i mi, kao voditelji, dobro odgovorimo zadatku. Ana je inteligentna i prirodna, tako da će u kombinaciju s njenom harizmom to biti OK - govori Hodžić.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook