CENTAR GRADA 'NA METI' ARAPSKOG NOVCA

Hoće li Sarajevo dobiti bazen na Skenderiji: Evo u šta žele ulagati investitori iz Saudijske Arabije...

Biznis Klub23.08.17, 16:54h

Hoće li Sarajevo dobiti bazen na Skenderiji: Evo u šta žele ulagati investitori iz Saudijske Arabije...
Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora hotela "Malak Regency", je dodao da Bosna i Hercegovina ima veoma veliki potencijal u razvoju turizma i stoga su za njih najinteresantniji projekti izgradnje hotela, tržnog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportsko-rekreativnog centra na Vranjačama-Zlatište



 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je u posjetu primio Sauda Al Anazia predstavnika "Malak Group" d.o.o. Sarajevo, a povod je bio zainteresiranost predstavnika Grupacije za ulaganja u općinu Centar.

 

Grupacija iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatljivih i velikih investicija u Bosni i Hercegovini što je svrstava u red većih stranih investitora.

 

- Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganja. Posebno ističem modernizaciju stadiona Koševo s poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i šoping centrom s podzemnim garažama, izgradnju rekreativnog centra s vidikovcem na lokalitetu Vranjače-Zlatište sa žičarom od Skenderije do Vranjača. Izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je interesantan investitorima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivnih lokacija u Centru - naglasio je Ajnadžić.

 

saudijska-arabija-investitori

 

Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora hotela "Malak Regency", je dodao da Bosna i Hercegovina ima veoma veliki potencijal u razvoju turizma i stoga su za njih najinteresantniji projekti izgradnje hotela, tržnog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportsko-rekreativnog centra na Vranjačama-Zlatište.

 

Na današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, te lokalnog ekonomskog razvoja, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook