Ministar sigurnosti pojasnio

Mektić: U BiH pojačan stepen nadzora, ništa nije prepušteno slučaju

Front21.08.17, 14:16h

Mektić: U BiH pojačan stepen nadzora, ništa nije prepušteno slučaju
Osvrnuo se na slučaj braće blizanaca iz BiH koje su njemačke vlasti osumnjičile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada i koji su deportovani iz ove zemlje, a u BiH su se vratili i pušteni su na slobodu

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas novinarima u Sarajevu da je, imajući u vidu česte terorističke napade u Evropi, u našoj zemlji pojačan stepen nadzora nad svim osobama koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom te da ništa nije prepušteno slučaju.  

 

Istakao je da Ministarstvo čini sve kako bi preventivno djelovalo.

 

Osvrnuo se na slučaj braće blizanaca iz BiH koje su njemačke vlasti osumnjičile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada i koji su deportovani iz ove zemlje, a u BiH su se vratili i pušteni su na slobodu.

 

- Oni nisu počinili nikakvo terorističko djelo u Njemačkoj - kazao je Mektić, jer da jesu, njemačke vlasti bi ih zatvorile.

 

Dodao je da je Ministarstvo sigurnosti BiH već nekoliko mjeseci surađivalo s njemačkim vlastima na rasvjetljavanju ovog slučaja, za vrijeme dok su braća iz BiH još uvijek bili u Njemačkoj.

 

Mektić se također osvrnuo na požare u BiH kada je počinjena velika materijalna šteta te kazao da ovo pitanje dobija razmjere katastrofe.

 

On smatra da bh. vlasti ne posvećuju dovoljno pažnje ovom problemu i ističe da je potrebno napraviti sistem koordinacije i međusobne pomoći unutar države.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!