Napadač uhapšen

Napad u Importanne centru: Pitao je koliko je sati a onda nasrnuo na nju dok je prala ruke!

Hronika21.08.17, 08:07h

Napad u Importanne centru: Pitao je koliko je sati a onda nasrnuo na nju dok je prala ruke!
Da se događa prava drama, prolaznici su uočili kad je izbezumljena djevojka krvave usnice i masnice na vratu, istrčala u hodnik te počela zapomagati u pomoć

 

Nakon što je u petak oko 22 sata u toaletu zagrebačkog Importanne centra 22-godišnji mladić iz Maroka, inače tražitelj azila smješten u hotelu Porin, bludničio nad 19-godišnjom djevojkom, policija ga je nedugo nakon počinjenja krivičnog djela uhapsila, piše Jutarnji.hr.

 

Prijavljen je za bludne radnje te je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega mu je sudija za istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni pritvor.

 

Da se događa prava drama, prolaznici su uočili kad je izbezumljena djevojka krvave usnice i masnice na vratu, istrčala u hodnik te počela zapomagati u pomoć.  

 

Napasnik je prije nje izašao iz toaleta i pokušao pobjeći uskočivši u jedan od autobusa. Međutim, ta vožnja bila je kratkog vijeka jer su mu policajci vrlo brzo stali na kraj u blizini mjesta događaja.

 

- Djevojci je iz usnice tekla krv, na vratu je bila plava. Valjda ju je gušio ne bi li je ‘pridobio’ jer se žestoko opirala i branila. Rekla je prolaznicima koji su odmah zvali policiju da ju je stranac htio silovati nakon što ju je pitao koliko je sati i da je onda nasrnuo na nju dok je bila kod umivaonika i prala ruke. Izgleda da ju je vrebao. Tog dečka ne poznaje niti ga je ikad vidjela – ispričala je novinarima jedna od zaposlenica u Importanneu.

 

Druga, pak, kaže kako često stranci ulaze u taj toalet u kojem se zadrže i po pola sata: “Ne znam što rade unutra. Uđe ih po nekoliko i onda brzo izjure te se ogledavaju oko sebe da li ih netko gleda.”

 

Prije sedmicu u Dugavama je 27-godišnji Afganistanac u pijanom stanju uz prijetnju skalpelom bludničio na 41-godišnjakinjom koju je na kraju pokušao i opljačkati.

 

Unatoč svemu iz hrvatskog MUP-a kažu da su seksualni zločini u padu za 20 posto. U prvih sedam mjeseci ove godine bila su 33 silovanja, dok ih je lani bilo 58. Bludnih je radnji, pak, ove godine bilo 59, a lani 20 slučajeva manje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook