HAOS, PRIJETNJE, OTKAZI, POLICIJA

Vruća tema i dalje plamti Sarajevom: Zašto je dr. Ismet Gavrankapetanović bio povlašten na KCUS-u?!

Hronika20.08.17, 17:19h

Vruća tema i dalje plamti Sarajevom: Zašto je dr. Ismet Gavrankapetanović bio povlašten na KCUS-u?!
Senad Pećanin, advokat prof. Ismeta Gavrankapetanovića, tvrdi da se na KCUS-u primjenjuju 'staljinističke metode ucjene"

 

 

Advokat Senad Pećanin, doktor Hasan Tanović i prof. dr. Amila Husović-Alikadić bili su gosti N1 televizije u emisiji 'Tačka na 7', gdje su govorili stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.


Senad Pećanin, advokat prof. Ismeta Gavrankapetanovića je kazao da se na KCUS-u primjenjuju 'staljinističke metode ucjene".


- Imamo slučaj profesora Biščevića i njemu je ponuđeno jasno od direktorice Izetbegović da naslijedi prof. Gavrankapetanovića. On je učio taj posao od prof. Gavrankapetanovića, ali on je ukazao da ne želi na tako nečastan način da zamijeni profesora. Zatim se jednom metodom koji je primjeren svjedočanstvima koji smo čitali o staljinističkom poretku... Pozvana je njegova supruga koja je specijalizant na KCUS-u i rečeno joj je ako doktor Biščević ne povuče potpis sa pisma protesta, ona neće moći završiti specijalističku praksu, tvrdio je Pećanin.


Nakon njegovihh riječi, prof. Husović-Alikadić je kazala da ne zastupa ničiju stranu, već samo svoju, ali da joj nešto nije jasno.


- Profesorica Izetbegović nije dozvolila ljekarima da rade privatnu praksu i na KCUS-u u isto vrijeme. Sve vrijeme prof. Ismet Gavrankapetanović je radio privatno u svojoj Specijalističkoj ordinaciji. Da li je došlo do sukoba, partijskog interpersonalnog? Zašto je to prećutno mogao raditi, a drugi nisu mogli, pitala je između ostalog prof. dr. Amila Husović - Alikadić.


Ona je postavila i pitanje: "Zašto je on bio povlašten u cijeloj plejadi doktora koji nisu mogli obavljati privatnu praksu?"


U nastavku pogledajte cijeli razgovor na N1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook