Kakva lakrdija od administracije

Trump otpustio svog glavnog stratega: Steve Bannon napustio Bijelu kuću

Front18.08.17, 20:38h

Trump otpustio svog glavnog stratega: Steve Bannon napustio Bijelu kuću
Trump je posljednjih dana bijesan na Bannona nakon što se u jednom intervjuu usprotivio predsjednikovim stavovima o Sjevernoj Koreji i govorio kako može praviti kadrovske izmjene u State departmentu

 

Američki predsjednik Donald Trump otpustio je svog najutjecajnijeg savjetnika i stratega Steva Bannona, objavio je CNN pozivajući se na izvore iz Bijele kuće. CNN navodi da je Bannon po svemu sudeći podnio ostavku, nakon što mu je sugerirano da je to dobro riješenje.

 

Sarah Huckabee Sanders, iz press službe Bijele kuće je potvrdila odlazak kontroverznog Bannona, ali nije rekla je li podnio ostavku ili mu je uručen otkaz.

 

- Šef osoblja Bijele kuće John Kelly i Steve Bannon su se dogovorili da danas bude posljednji dan saradnje. Zahvalni smo mu na svemu što je učinio - rekla je Sanders.

 

Trump je posljednjih dana bijesan na Bannona nakon što se u jednom intervjuu usprotivio predsjednikovim stavovima o Sjevernoj Koreji i govorio kako može praviti kadrovske izmjene u State departmentu. Bannon je važio za desničarskog političara koji je Trumpa vukao u tom političkom pravcu. Bannon, jedan od Trumpovih najvažnijih ljudi odlazi nakon sedam mjeseci, ali je on samo jedan u nizu onih koje je predsjednik smijenio posljednjih sedmica i mjeseci.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook