Nakon intervencije policije oglasio se advokat Senad Pećanin

Komisija KCUS-a vrši krivično djelo! Ona nije ovlaštena da vrši pretres prostorija dr. Gavrankapetanovića!

Hronika18.08.17, 16:20h

Komisija KCUS-a vrši krivično djelo! Ona nije ovlaštena da vrši pretres prostorija dr. Gavrankapetanovića!
Nakon što su članovi popisali svu imovinu koju je koristio Gavrankapetanović, ustanovljeno je da ništa na fali osim nekoliko knjiga stručne literature. Određeni članovi komisije odbili su potpisati takav zapisnik

 

Prilikom primopredaje dužnosti i popisa imovine u kabinetu bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra u Sarajevu, Ismeta Gavrankapetanovića, intervenisala je i policija.

 

Četvrti dan komisija za primopredaju se nalazi u prostorijama koje je koristio Gavrankapetanović, javila je reporterka N1. Rad komisije prati njegov pravni zastupnik, advokat Senad Pećanin.

 

Nakon što su članovi popisali svu imovinu koju je koristio Gavrankapetanović, ustanovljeno je da ništa na fali osim nekoliko knjiga stručne literature. Određeni članovi komisije odbili su potpisati takav zapisnik. Sljedeći dan su se vratili sa proširenim nalogom.

 

Advokat Pećanin je upozorio da tako čine krivično djelo.

 

"Naglasio sam im više puta da oni nisu organi koji je ovlašten da vrši ovakav pretres. Ovo je krivično djelo", poručio je advokat Ismeta Gavrankapetanovića.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook