Sud BiH

Potvrđena prvostepena presuda u predmetu Goran Vujović i drugi

Hronika17.08.17, 19:38h

Potvrđena prvostepena presuda u predmetu Goran Vujović i drugi
S tim u vezi Sud je optuženog Vujovića osudio na kaznu zatvora od šest godina, Duku na 12 godina, a Ilića na pet godina zatvora

 

Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine otpremilo je 7. augusta drugostepenu presudu od 26. maja 2017. kojom su kao neosnovane odbijene žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine i žalbe branilaca optuženih Gorana Vujovića, Miroslava Duke i Željka Ilića, te je presuda Suda BiH od 8. jula 2016. godine potvrđena.

 

Prvostepenom presudom ovog Suda od 8. jula 2016. godine, optuženi Goran Vujović, Miroslav Duka i Željko Ilić oglašeni su krivim za krivično djelo zločini protiv čovječnosti Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH).

 

S tim u vezi Sud je optuženog Vujovića osudio na kaznu zatvora od šest godina, Duku na 12 godina, a Ilića na pet godina zatvora.

 

Istom presudom u tački II izreke presude optuženi Miroslav Duka i Željko Ilić su oslobođeni od optužbe, dok je u tački III izreke presude odbijena optužba u odnosu na optužene Gorana Vujovića, Miroslava Duku i Željka Ilića, da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti KZ BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook