Ne podnose kritiku

Obračun sa dr. Gavrankapetanovićem se nastavlja: KCUS će zbog klevete tražiti zadovoljštinu na nadležnom sudu

Hronika16.08.17, 10:36h

Obračun sa dr. Gavrankapetanovićem se nastavlja: KCUS će zbog klevete tražiti zadovoljštinu na nadležnom sudu
Ne znamo koji su razlozi ovakvih istupa Senada Pećanima, da li on želi skrenuti pažnju na sebe ili još jednom na svog klijenta, koji je 19 godina obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) najavio je danas da će zbog navoda advokata Senada Pećanina, jednog od pravnih zastupnika prof. dr. Ismeta Gavrankapatovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, da menadžment KCUS „prijeti i ucjenjuje medicinsko osoblje“ svoju zadovoljštinu u skladu sa Zakonom o kleveti FBiH tražiti u nadležnom sudu.

 

Kako je navedeno u saopćenju Press službe KCUS-a, advokat Senad Pećanin "nije referentan ni u kojem smislu da bi analizirao rad trenutnog menadžmenta kao i postupke koji se sprovode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS".

 

- Bivši šef je 01.10. 1998. godine postavljen na tu funkciju pa bi trebalo da “kao pravi šef“ ima dokumentaciju o tadašnjoj primopredaji ili da javno, kako i sada radi, prizna kako je prof. dr. Safet Ćibo smijenjen, da li je provedena primopredaja i svi ostali propisani postupci. Ne znamo koji su razlozi ovakvih istupa Senada Pećanima, da li on želi skrenuti pažnju na sebe ili još jednom na svog klijenta, koji je 19 godina obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju. Bivši šef ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina (kojeg nema u evidenciji KCUS), kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike od rahmetli prof. dr. Safeta Ćibe - stoji u saopćenju.

 

Iz KCUS-a podsjećaju da je prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11. jula 2017.godine (Ugovor od 01.10.1998.godine - 11.07.2017.godine) i on je sa KCUS-om sklopio novi ugovor o radu koji je potvrdio svojim potpisom.

 

- Zbog navoda advokata Pećanina, da menadžment KCUS „prijeti i ucjenjuje medicinsko osoblje“, KCUS će svoju zadovoljštinu u skladu sa Zakonom o kleveti FBiH tražiti u nadležnom sudu - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook