REAGOVALI SAOPĆENJEM

SBB odgovara SDA: Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju

Front15.08.17, 14:07h

SBB odgovara SDA: Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju
Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da one koji kritikuju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA- navodi se u saopćenju SBB

 

Povodom saopćenja SDA u kojem Bakir i Sebija Izetbegović ponavljaju poznate laži o Fahrudinu Radončiću, Press Centar SBB-a saopćava:   


SBB će podržati smjenu Denisa Zvizdića, zato što ne izvršava obaveze na putu ka EU. Primjerice, sve zemlje regije su upitnik završile za dva mjeseca, a Zvizdić se i nakon devet mjeseci neuspješno bavi prevođenjem istog. Da je Izetbegović odgovoran lider sam bi smjenio nekompetentni kadar. 


Izetbegović mnogo prigovara Radončiću za svjedočenje u Prištini, jer je tamo otkrivena uloga bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubistvima, kao što su Ugljen i Leutar. Izetbegovića brine Radončićeva tužba, a u svom saopćenju Izetbegović uopće ne demantira da želi fildžan državicu i da Radončića pokušava da kompromitira da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH.


Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju. A to je da one koji kritikuju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA. To mu u slučaju SBB-a neće poći za rukom. 


Na kraju, Dodik je najveća politička hrana radikalnom Izetbegoviću. Izetbegović mu je u čuvenoj kafani „Barka“ dodao uže za spasavanje. Također, Radončić je sa mjesta ministra sigurnosti BiH smjenjen zajedničkim glasovima SNSD-a i SDA. To politički izdajnik cjelovite BiH  Bakir Izetbegović svjesno prešućuje i zataškava istinu ko je Dodikov pravi saveznik - navodi se u saopćenju SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook