četvrtak, 17. augusta

Sarajevsko After Film: Ne propustite koncerte Mostar Sevdah Reuniona & Zostera

DEPO CLUBBING15.08.17, 14:00h

Sarajevsko After Film: Ne propustite koncerte Mostar Sevdah Reuniona & Zostera
Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić- producent i menadžer benda. Prvi album su snimili 1999. u Centru Pavarotti u Mostaru, a od tada ovaj mostarski bend svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta

 

U četvrtak, 17.8. serija koncerata pod nazivom Sarajevsko After Film završava s najboljima iz Mostara.  Jedinstveni stil benda Mostar Sevdah Reunion sastoji se uglavnom od sevdalinki koje u modernim aranžmanima kombinuju s jazz, blues, soul i etno muzičkim elementima.

 

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić- producent i menadžer benda. Prvi album su snimili 1999. u Centru Pavarotti u Mostaru, a od tada ovaj mostarski bend svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta.

 

mostar-sevdah-reunion

 

Redovni su gosti najvećih World Music i jazz festivala, te koncertnih dvorana širom planete kao što su: Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthauz u Beču, Kremaljskog drzavnog teatra u Moskvi, Palate umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festivala, Nice Jazz Festivala, WOMAD festivala i drugih.

 

Sredinom septembra ove godine su, na zahtjev obožavatelja, izdali i prvi „live“ album koji su snimili na raznim lokacijama širom Evrope. 

 


Bend Zoster osnovan je 2001. godine u Mostaru, a iza sebe ima četiri studijska albuma pod nazivima „Ojužilo" ,"Festival budala" , "Imači kada"  i "Srce uzavrelo" .

 

Jedan je od značajnijih postratnih bh. bendova, a čine ga Mario Knezović (vokal),Goran Rebac (bubnjevi), Atila Aksoj (gitara), Adis Sirbubalo ( klavijature) i  Nikola Galić (bas).

 


Sarajevsko i na ovom koncertu  časti sve svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva 0,3 l biti 2 KM.  

 

Koncert počinje u 22.00, a karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na web stranici i prodajnim mjestima kupikartu.ba.

 

(DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!