konačno

To se čekalo: Viber uvodi novinu koja će se svima svidjeti

Tehno15.08.17, 10:34h

To se čekalo: Viber uvodi novinu koja će se svima svidjeti
Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte - što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima

 

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promijene svoj broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kojem su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka.

 

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu da zamijene broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

 

Korisnici koji žele da promijene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju - prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

 

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte - što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

 

(Alo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!