video/ raskošna produkcija

Pogledajte novi spot Dine Merlina 'Sve dok te bude imalo': Čarobnjak stoji na vodi, lebdi...

Showbizz07.08.17, 13:33h

Pogledajte novi spot Dine Merlina 'Sve dok te bude imalo': Čarobnjak stoji na vodi, lebdi...
Spot je sniman na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu od kojih središnje mjesto zauzima jedinstvena sarajevska Vijećnica

 

U petak 4.8. premijerno je prikazan dugoočekivani spot Dine Merlina za pjesmu “Sve dok te bude imalo”, jednu od najzapaženijih sa umjetnikovog posljednjeg albuma “Hotel Nacional”. 

 

Spot je sniman na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu od kojih središnje mjesto zauzima jedinstvena sarajevska Vijećnica, a njen raskošni interijer poslužio je kao najljepša pozadina scenariju koji potpisuje režiserski dvojac Haris Dubica i Edvin Mulalić. Postprodukcijskom tehnikom paralaxa ili tzv. 2.5D u spotu su oživljene slike u kojima Dino na trenutke lebdi ili stoji na vodi, a osim Dine glavne uloge u priči tumače Armin Omerović i Aida Bukva, mlade i talentirane nade bosanskohercegovačke glumačke scene.

 

Publici u regiji poznat po spotovima “Deset mlađa” i “Individualizam” sa albuma “Ispočetka” te posljednjeg “Rane”, Haris Dubica o suradnji s Dinom i iskustvu rada na spotu za pjesmu “Sve dok te bude imalo” kaže: “Iznimno je zadovoljstvo surađivati s Dinom i njegovim timom. Na svakom projektu pokušavamo nadmašiti sami sebe i napraviti nešto na što cijela ekipa i publika može biti ponosna. Za Deset mlađa smo napravili jedan mini film, za Individualizam smo obišli cijeli svijet snimajući, za Rane smo kreirali jedan novi čarobni svijet, a ovaj put smo svemir za jednu noć smjestili u Vijećnicu.”


 
Glazbu i tekst za pjesmu “Sve dok te bude imalo” potpisuje Dino Merlin, a melodiju je dodatno ukrasio jedan od najboljih svjetskih klarinetista Hüsnü Şenlendirici (Taksim Trio). Pjesma je snimana u sarajevskom studiju Long Play, koaranžer na pjesmi je Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Beathouse, dok je mix radio britanski producent Yoad Nevo iz Londona, poznat po suradnji sa imenima poput Sia, Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes i drugi.


 Za ovo ljeto show “Hotel Nacional” koji je do sada ugostio preko pola milijuna posjetitelja, pored inače visokih produkcijskih standarda, osvježen je namjenski produciranim video spotovima i animacijama te najnovijim laserskim, svjetlosnim i drugim multimedijalnim elementima. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook