SDP BiH zahtijeva primjenu zakonskih instrumenata

Tražimo da Parlament FBiH zaustavi samovolju Dragana Lukača!

Front05.08.17, 14:08h

Tražimo da Parlament FBiH zaustavi samovolju Dragana Lukača!
Uvjereni su da bi provođenje ovog nadzora otkrilo brojne nezakonitosti u radu te da bi javnosti pokazala da federalna policija, kako navode, radi isključivo u interesima političkih centara moći, a ne u cilju zaštite građana, njihovih života, imovine i općenito sigurnosti

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine tvrdi da je prilikom uposlenika u Federalnu upravu policije došlo do neregularnosti, zbog čega će na sljedećoj sjednici Parlamenta FBiH pokrenuti Inicijativu parlamentarnog nadzora u ovom slučaju.

 

Četvorica kandidata, kako tvrde, koji su po objektivnim bodovnim rezultatima morali biti primljeni, uklonjeni su s liste, da bi na njihovo mjesto došli "podobni i odabrani", a za to optužuju direktora Dragana Lukača.

 

- SDP BiH još jednom zahtijeva primjenu zakonskih instrumenata propisanih Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH i pokretanje nezavisne parlamentarne istrage i nadzora nad radom Federalne uprave policije i nelegalnog direktora-penzionera Dragana Lukača - saopćeno je iz SDP-a.

 

Uvjereni su da bi provođenje ovog nadzora otkrilo brojne nezakonitosti u radu te da bi javnosti pokazala da federalna policija, kako navode, radi isključivo u interesima političkih centara moći, a ne u cilju zaštite građana, njihovih života, imovine i općenito sigurnosti.

 

- Sada se vidi koliko je pogubno što ne postoji Nezavisni odbor Parlamenta FBiH jer je to jedini način da se osigura zakonit nadzor nad radom direktora Federalne uprave policije - navode iz SDP-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook