Na zahtjev UO KCUS-a

Pokreće se krivični postupak zbog podrške Gavrankapetanoviću?

Hronika04.08.17, 12:52h

Pokreće se krivični postupak zbog podrške Gavrankapetanoviću?
Moje kolege i ja samo hoćemo normalnu atmosferu, za rad, a ne da iko na naš kolegij upada nogom otvarajući vrata, kaže prof. dr. Gavrankapetanović

 

Upravni odbor KC Univerziteta u Sarajevu je zadužio generalnu direktoricu KC prof. dr. Sebiju Izetbegović da pokrene krivični postupak protiv NN lica ili grupe lica NN koji su se udružili u pisanju podrške šefu Klinike za ortopediju o traumatologiju prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću!


Ovu vijest je za Oslobođenje potvrdio sam prof. dr. Gavrankapetanović, koji je izrazio ogorčenost nastavkom odnosa rukovodstva KCUS spram ustroja i rada Klinike.

 

"Od mene sada traže nekakav izvještaj o tome. Niti ću ga praviti, niti želim u svemu tome učestvovati. Moje kolege i ja samo hoćemo normalnu atmosferu, za rad, a ne da iko na naš kolegij upada nogom otvarajući vrata", kaže prof. dr. Gavrankapetanović, dodajući da on, u situaciji kada rukovodstvo KC ne razumije dušu hirurga,nikada ne bi želio biti na čelu Klinike.

 

Odluku UO je doktorima pročitao predsjednik  UO prim. dr. Jasmin Kapetanović na jučerašnjem kolegiju Klinike za ortopediju, kaže nam prof. dr. Gavrankapetanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook