nakon informacije u javnosti

Oglasio se KCUS: Netačno je da je Upravni odbor smijenio Gavrankapetanovića, već je istina...

Hronika03.08.17, 14:29h

Oglasio se KCUS: Netačno je da je Upravni odbor smijenio Gavrankapetanovića, već je istina...
Nije jasno zbog čega prof.dr.Ismet Gavrankapetanović, a pogotovo prof.dr.Mirza Bišćević, prave ovakve medijske istupe

 

Nakon što je u javnost dospjela informacija o smjeni dr. Ismeta Gavrankapetanovića sa KCUS-a, stigla je i reakcija s te institucije.

 
Povodom smjene prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, saopštenje prenosimo u cjelosti: 


"Obavještavamo javnost da su netačni navodi medija da je Upravni odbor KCUS smijenio prof.dr.Ismeta Gavrankapetanovića. Istina je da je prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11.jula 2017.godine (Ugovor od 01.10.1998.godine - 11.07.2017.godine).

 

Prof.dr.Ismet Gavrankapetanović bio je šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS 19 godina. UO KCUS usvojio je sistematizaciju, koja predviđa 5 odjeljenja umjesto ranijih 4. Napominjemo da je takav raspored tražio prof.dr.Ismet Gavrankapetanović.

 

Nije jasno zbog čega prof.dr.Ismet Gavrankapetanović, a pogotovo prof.dr.Mirza Bišćević, prave ovakve medijske istupe.

 

Prof.dr.Mirza Bišćević je jedan od uposlenika koji su davali najeksplicitnije podatke o lošem radu prof.dr.Ismeta Gavrankapetanovića, privatiziranju Klinike, upućivanju pacijenata sa KCUS u privatnu praksu, te ukazivao na nemogućnost napredovanja, na pojavu infekcija MRSA-om i sličnim dešavanjima na Klinici za ortopediju i traumatologiju", navedeno je u saopštenju.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook