video/ zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH otvoreno

Sadik Ahmetović: Fizički su me napali u klubu, a na telefon prijetili da će mi ubiti sina i da će završiti u rijeci

Front03.08.17, 13:25h

Sadik Ahmetović:  Fizički su me napali u klubu, a na telefon prijetili da će mi ubiti sina i da će završiti u rijeci
Tokom gostovanja Ahmetović se osvrnuo na različite prijetnje koje bivšim članovima SDA, ali i njihovim porodicama, gotovo konstantno pristižu

 

Gost emisije „Ljeto na Alfi“ bio je Sadik Ahmetović, zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH.

 

Tokom gostovanja Ahmetović se osvrnuo na različite prijetnje koje bivšim članovima SDA, ali i njihovim porodicama, gotovo konstantno pristižu.  

 

Ahmetović tvrdi da se to  javlja još od završetka posljednjeg Kongresa stranke kada je iskazan drugačiji stav kada je u pitanju izborni ciklus u SDA, da je on bio netransparentan i da je bila velika krađa da to nije dobro za SDA da ona treba sebe isplofilirati kao modernu evropsku stranku.  

 

-  Na žalost nismo imali  sagovornika i od toga smo cijelo vrijeme bježali. Naravno, zbog iznošenja takvog stava i zbog onoga što je sama istina, ja sam odmah na samom početku doživio i fizički napad na mene lično u klubu u Sarajevu od jednog od kolega, od tada su bili različiti pritisci od toga da mi se ne da izbor u zvanje na Univerzitetu u Tuzli zato što je zvat Univerzitet iz kabineta člana predsjedništva Bakira Izetbegovića, do toga da mi se prije par mjeseci na moj telefon prijetilo da će mi ubiti sina, da će završiti mrtav u nekoj od rijeka.

 

To je sve rezultat iznošenja istine i pokušaja da ukažemo na nepravilnosti i pogrešne odluke organa SDA, kazao je Ahmetović.

 

 

(alfa.avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook