Uprkos paklenim vrućinama

Da li ste primijetili da se u Sarajevu ne peru ulice: Eh, 'Rad' će do kraja augusta...

Hronika02.08.17, 11:50h

Da li ste primijetili da se u Sarajevu ne peru ulice: Eh, 'Rad' će do kraja augusta...
Čišćenje i pranje ulica će se vršiti najvećim dijelom u noćnim satima zbog niske frekvencije saobraćaja

 

U toku je akcija pranja i čišćenja ulica, koju na području Kantona Sarajevo provodi KJKP "Rad", a trajat će do kraja augusta i u zavisnosti od vremenskih uvjeta, odnosno od padavina.

 

- Te aktivnosti se obavljaju pored redovnih zadataka i obaveza koje se odnose na čišćenje i pranje ulica. Večeras se kreće s pranjem ulica na području općini Centar, a zatim u Novom Sarajevu i Novom Gradu. Prethodnih dana u noćnim satima akcija je provedena na području općine Ilidža i Stari Grad Sarajevo - kazao je Feni glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

 

Po njegovim riječima, čišćenje i pranje ulica će se vršiti najvećim dijelom u noćnim satima zbog niske frekvencije saobraćaja, dok će se u prvoj i drugoj smjeni fokus staviti na sporedne ulice koje u toku dana imaju manji intenzitet saobraćaja.

 

Iz KJKP "Rad" mole građane da otpad odlažu na adekvatna mjesta i u dogovorene termine, a ukoliko imaju sitni otpad (flaše, papiri, kese) da ga odlože u prvi kontejner ili korpicu na koji naiđu, kako bi i oni dali svoj doprinos boljem stanju javne higijene u Kantonu Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook