Potpisan ugovor

Od augusta naplata RTV takse putem računa za električnu energiju

Hronika01.08.17, 16:16h

Od augusta naplata RTV takse putem računa za električnu energiju
Identičan poslovni Ugovor bit će ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima, te se očekuje pozitivan odgovor

 

Predstavnici Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i Javnih RTV servisa (BHRT i RTV Federacije BiH) potpisali su poslovni Ugovor o naplati RTV takse putem računa za električnu energiju, a što će biti iskazano na računima za utrošenu električnu energiju za august 2017. 

 

Identičan poslovni Ugovor bit će ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima, te se očekuje pozitivan odgovor, saopćeno je iz BHRT-a.

 

Uspostavom takvog sistema naplate RTV takse, putem Ugovora o poslovnoj saradnji s elektroprivrednim preduzećima na teritoriji cijele BiH, javni servisi Bosne i Hercegovine u skoro vrijeme bili bi spremni odgovoriti tehničko-tehnološkim i programskim zahtijevima svih stanovnika BiH, te bi sistem javnog emitiranja, prvi put otkada postoji, bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i nezavisnim izvorom finansiranja, kako je to slučaj u svim uređenim demokratskim zemljama svijeta, navodi se.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!