Incident u Prnjavoru

Go do pasa branio autobusku stanicu: Uhapšeni biznismen Petar Dušanić i njegov sin

Hronika31.07.17, 14:40h

Go do pasa branio autobusku stanicu: Uhapšeni biznismen Petar Dušanić i njegov sin
Privođenje je uslijedilo nakon što je jutros bilo zakazano rušenje određenih objekata Autobuske stanice u Prnjavoru, čiji je Petar Dušanić vlasnik

 

Prnjavorski biznismen Petar Dušanić i njegov sin privedeni su danas zbog ometanja državnih organa i privrednih društava u vršenju javnih funkcija, prilikom pružanja asistencije urbanističko-građevinskoj inspekciji općine Prnjavor. 

 

Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom sudu će protiv njih biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po odredbama Zakona o javnom redu i miru, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

 

Privođenje je uslijedilo nakon što je jutros bilo zakazano rušenje određenih objekata Autobuske stanice u Prnjavoru, čiji je Petar Dušanić vlasnik.

 

Dušanić je ranije rekao da će stanica biti zatvorena, ukoliko inspekcija ne bude dozvolila nastavak radova na objektu kako bi bio doveden u redovnu upotrebu.

 

Nakon što je odgođeno rušenje adaptiranog dijela objekta Autobuske stanice, Dušanić je dodao da mu nije bila potrebna nova dozvola za radove, kako to tvrde iz inspekcije, budući da Autobuska stanica ima građevinsku dozvolu koja je izdata 1987. godine.

 

Prilikom rekonstrukcije, kako je dodao, "nije izašlo iz građevinske linije”, odnosno da postojeći objekt nije proširivan, već je samo ugrađena druga vrsta materijala.

 

-Umjesto metalne rešetke, postavljen je zid i predviđeno je staklo kako bi stanica bila zatvorena zbog prisustva velikog broja ptica koje prljaju ovaj prostor i putnike. Ako je u interesu općine Prnjavor da tako ostane takvu stanicu neću voditi - rekao je ranije Dušanić.

 

Općinsko Odjeljenje za inspekcijske poslove u Prnjavoru izdalo je 21. jula nalog za rušenje dograđenog dijela Autobuske stanice, ali je izvođaču tih radova preduzeću "Bunić kompani" iz Banje Luke bilo onemogućeno da izvrši zadatak, pa je rušenje odgođeno. 

 

 Načelnica ovog odjeljenja Suzana Švraka ranije je rekla da ovaj proces neće biti zaustavljen, odnosno da će dio koji je adaptiran bez potrebne dokumentacije biti srušen.

 

(FENA/dg; Foto: K3)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook