upravo nevjerovatno

Istraga MUP-a ZDK o incidentu na imanju sekretara SDA: Zukićev konj 'se ubio'?!

Hronika28.07.17, 16:18h

Istraga MUP-a ZDK o incidentu na imanju sekretara SDA: Zukićev konj 'se ubio'?!
Ali, iznose i nevjerovatnu tvrdnju da je životinja - konj "mogla sama sebe povrijediti", kao i „postojanje mogućnosti uginuća životinje zbog navodne bolesti“ - rekao je Žilić za „Avaz“

 

Konj Amira Zukića, generalnog sekretara SDA, koji je pronađen mrtav prije dva mjeseca na njegovom imanju u Visokom, a za vrijeme Zukićevog boravka u pritvoru Kaznenopopravnog zavoda u Zenici, počinio je samoubistvo?!

 

 Navodi se to u nalazima istrage, koji su u posjedu „Avaza“, a koje je Uprava MUP-a ZDK poslala kao odgovor Zukićevom advokatu Ahmedu Žiliću.

 

On jučer nije krio da je zatečen ovakvim odgovorom, koji potpisuje Semir Šut, generalni inspektor MUP-a ZDK, prije svega jer je očito da su povrede na konju nastupile tupim predmetom u predjelu oka, što su utvrdili veterinari, ali ne i policija.

 

Krvavi rukopis

 

- Zamislite da se svezan konj samopovrijedio, kako su napisali. Pa ovo je nevjerovatno. Istakli su da su utvrdili tokom istrage: „Svježe površinske povrede iznad lijevog oka i u predjelu lijevog koljena dvije stare povrede.“

 

Ali, iznose i nevjerovatnu tvrdnju da je životinja - konj "mogla sama sebe povrijediti", kao i „postojanje mogućnosti uginuća životinje zbog navodne bolesti“ - rekao je Žilić za „Avaz“.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook