Ovih par malih trikova bi vam mogli u potpunosti promijeniti način pripreme i doživljaja hrane.
1. Ako su kobasice premasne, možete ih kuhati 20 minuta tako da ispuste što više masti. Zatim ih izvadite iz vode, osušite i ispecite.
2. Želite umjesto maslaca upotrijebiti kokosovo ulje kako biste jelu dodali malo egzotičnog okusa, koristite istu količinu kao što biste učinili s maslacem.
3. Grašak, ali i druge mahunarke, brže će se skuhati ako se dan ranije namoče u slanoj vodi.
4. Ljubičasti kupus bit će još ukusniji ako ga popržite na luku kojem ste dodali nekoliko klinčića.
5. Velikim ribama vrijeme kuhanja računa se između 15 i 20 minuta po kilogramu. Počnite računati tek kad voda ili juha zakuha.
6. Ostane li vam viška njoka, najbolje ih je zamrznuti na plastičnom pladnju.
7. Kad dinstate meso, dodajte malo sjemenki anisa.
8. Nemate li vremena za glazuru, čim izvadite kolač iz rerne, pospite ga s četiri šoljice pjenastih sljezovih kolačića i 1/4 šoljice mljevenog kokosa pa ćete dobiti ukusan snježni preljev.
9. Ako želite drugačiji okus jutarnje kafe ili ako izbjegavate šećer - umjesto njega dodajte cimet, muškatni oraščić ili malo kakaa u prahu.
10. Kako biste dobili savršen omlet, pripremite ga od dva do tri jaja. Ako trebate veću količinu, pecite u više navrata.
(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook