UMJETNICA SVJETSKOG GLASA STIGLA U CRNU GORU

Hod kroz zidove sa Marinom Abramović u Budvi

DEPO Art27.07.17, 23:05h

Hod kroz zidove sa Marinom Abramović u Budvi
Dukley European Art Community, Stratex Group i Turistička organizacija opštine Budva organiziraju jedinstveni razgovor sa svjetski poznatom umjetnicom Marinom Abramoviću petak, 28. jula od 20h na ljetnjoj pozornici između crkava u Starom gradu

 

Danas je Budvu stigla svjetski poznata umjetnica Marina Abramović na inicijativu Dukley European Art Comunity. Povod je razgovor koji će moderirati historičar umjetnosti Petar Ćuković na ljetnoj pozornici u Starom gradu.

 

Zbog izuzetno velikog interesovanja publike, iz zemlje i iz inostranstva, organizator je uz podršku Turističke organizacije opštine Budva, odlučio da se susret sa Marinom Abramovič ipak održi u Budvi.


Marina Abramovič je umjetnica performansa sa međunarodnim ugledom. Slikarstvo je u samim počecima zamijenila za body art, odnosno bol, pokret, mimiku, gest, insistirajući na jeziku tijela igrača, akrobata, seoskih vračeva, tibetanskih kaluđera i šamana. Psiho-fizička izdržljivost tijela postala je osnovna karakteristika njenog performansa.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook