Danas u Doboju podržali rad Novalića i Zvizdića

Glavni odbor SDA: 'Pozivamo članice parlamentarne većine da prestanu s destabilizacijom'

Front27.07.17, 18:50h

Glavni odbor SDA: 'Pozivamo članice parlamentarne većine da prestanu s destabilizacijom'
Genjac je svim građanima BiH čestitao 27. juli, dan kada su prije 76 godina narodi i narodnosti BiH zajedno ustali u borbu protiv fašizma

 

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (GOSDA) izrazio je danas punu podršku radu premijera Federacije BiH Fadila Novalića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, rekao je v.d. generalnog sekretara SDA Halid Genjac.

 

-U više navrata diskutanti su na sjednici zatražili da GOSDA pozove članice parlamentarne većine na svim nivoima da prestanu s destabilizacijom parlamentranim većina i otežavanjem rada vlada na svim nivoima, a da se u narednom periodu posvete pronalaženju rješenja dogovorima u institucijama BiH s ciljem da se predstojeći period do izbora na najbolji način iskoristi za rješavanje ključnih pitanja od interesa za sve građane u BiH – naglasio je Genjac.

 

U pauzi sjednice GOSDA, koji zasjeda u Doboju, kazao je novinarima da je uvodno izlaganje o aktuelnoj političkoj situaciji na sjednici GOSDA podnio predsjednik Stranke Bakir Izetbegović.

 

Bilo je riječi i o rezultatima i aktualnim prioritetima u narednom periodu Federalne vlade i Vijeća ministara BiH, a o čemu su uvodna izlaganja podnijeli federalni premijer Fadil Novalić i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

 

-Jedna od značajnih tačaka današnjeg rada su mjere za poboljšanje položaja povratnika na prostor entiteta RS – rekao je Genjac ističući da veliki broj diskutanata sudjeluje u raspravi i da se razgovara o svim aspektima navedenih tema.

 

GO SDA će, kako je naveo, razmatrajući mjere za poboljašanje položaja povratnika na prostoru entiteta RS saslušati uvodna izlaganja i nastojat će, što je moguće konretnije, govoriti o mjerama koje treba poduzeti sa personalnim zaduženjem i rokovima.

 

Genjac je svim građanima BiH čestitao 27. juli, dan kada su prije 76 godina narodi i narodnosti BiH zajedno ustali u borbu protiv fašizma.

 

- To je još jedan od dana koji potvrđuje da je BiH zasnovana na zajedništvu i da najbolje rezultate postiže u zajedništvu te da je značajna tradicija BiH u borbi protiv fašizma – rekao je Genjac.

 

Prethodno je danas u Doboju delegacija ove stranke predvođena predsjednikom Bakirom Izetbegovićem položila cvijeće na Šehidskom spomen-obilježju u Grapskoj, a održan je i sastanak u prostorijama SDA Doboj s članovima Regionalnog odbora stranke sjeverna Bosna.

 

Izetbegović je razgovarao i s gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook