Demokratska fronta ima pet pitanja za Elmedina Konakovića

Premijeru, je li 'povlačenje' supstanci iz nargila nova sportska disciplina u 'Konaković kantonu'?

Front22.07.17, 13:34h

Premijeru, je li 'povlačenje' supstanci iz nargila nova sportska disciplina u 'Konaković kantonu'?
Zašto ste kao bivši DIF-ovac, koji je diplomirao prije negoli je dobio indeks, učinili nargile atraktivnijim od bilo koje sportske discipline?

 

Nakon jučerašnje objave premijera KS Elmedina Konakovića na Facebooku o tome šta je Vlada na čijem je čelu uradila od početka njegovog mandata, oglasila se Demokratska fronta (DF), te Konakoviću uputila pet pitanja. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

- Budući da smo mi ozbiljna stranka i da vjerujemo u građansku Bosnu i Hercegovinu, zemlju svih njenih građana, njenu suverenost i ravnopravnost, pozivamo Vas premijeru da nam odgovorite sljedeće:

 

1. Šta je Vaš ministar obrazovanja učinio i/ili poduzeo kako bi sukladno obavezama koje smo kao država potpisnica UN konvencije o pravima djeteta preuzeli, a prema kojima smo dužni da svakom djetetu omogućimo i obezbijedimo temeljno ljudsko pravo - a to je pravo na obrazovanje? Vašem ministru je sa najvišeg nivoa vlasti u državi, iz Parlamentarne skupštine BiH, upućeno zastupničko pitanje koje se tiče djece koja zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti fizički pohađati školu u obrazovnim ustanovama u KS, pa bi im se morala obezbijediti "ŠKOLA U KUĆI". Nadalje smo pitali Vašeg ministra da li uopće zna da ta djeca žive u KS i da su to građani i građanke sarajevskog kantona, onog istog čiju Vladu Vi, gospodine Konakoviću, predvodite. Jasno je nama uvaženi premijeru sarajevskog kantona, kantona u čijem sastavu je i najvažnija općina u državi Bosni i Hercegovini, da Vama i stranci iz koje dolazite, kako Vi, tako i Vaš školski kolega, pardon ministar, nije stalo do nedužnih i nevinih maloljetnih lica koja ne mogu upasti u glasačke ralje SDA te su, kao i većina nas, samo statistički broj koji ne zavrijeđuje čak ni toliko da potrošite pola lista papira i date odgovor na pitanje zašto djeca sa poteškoćama u razvoju i/ili teškog zdravstvenog stanja nemaju osiguranu nastavu u kući? Zašto većina Vaših direktora/ica obrazovnih ustanova ne služe djeci već centrali SDA?

 

2. Zašto je svako 5. dijete u KS gladno?

 

3. Zašto nije smanjen broj nezaposlenih žena u KS?

 

4. Zašto ste kao bivši DIF-ovac, koji je diplomirao prije negoli je dobio indeks, učinili nargile atraktivnijim od bilo koje sportske discipline? Da li je "povlačenje" supstanci iz nargila neka nova sportska disciplina mladih u “Konaković kantonu”?


5. Od 7.500 zaposlenih, te magične cifre kojom se hvalite, koliko je osoba sa invaliditetom?


Vruće je premijeru, vode imamo u tragovima, hejbet tramvaja na guranje, umrlih previše, rođenih premalo, redovi pred njemačkom amasadom dosežu skoro pa do Poljina…stoga Vas molimo da nam ne vrijeđate inteligenciju, poručuju iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook