traže se odgovori na goruća pitanja

Od Olimpijske dvorane Zetra do mrtvog kapitala: Vlado KS, šta radite? Gdje je osam miliona KM kredita?!

Front20.07.17, 11:55h

Od Olimpijske  dvorane Zetra do mrtvog kapitala: Vlado KS, šta radite? Gdje je osam miliona KM kredita?!
KJKP ZOI 84' kojem je Vlada Kantona Sarajevo povjerila ovu dvoranu na upravljanje, je opet u problemima. Ne tako davno za potrebe sanacije i spašavanja ovog preduzeća Vlada Kantona Sarajevo podigla je kredit u iznosu od 8 miliona maraka. Šta je bilo s tim novcem pitamo Vladu i premijera?!
 
 
 
Olimpijska dvorana Zetra zatvorena je već više mjeseci zbog, kako je to utvrđeno, neispravnosti protivpožarnog sistema unutar ove dvorane. Otkazani su svi događaji u vezi sa ovom dvoranom i ona je postala doslovno rečeno mrtvi kapital Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju koje je za javnost danas uputila Demokratska fronta.
 
 
KJKP ZOI 84' kojem je Vlada Kantona Sarajevo povjerila ovu dvoranu na upravljanje, je opet u problemima. Ne tako davno za potrebe sanacije i spašavanja ovog preduzeća Vlada Kantona Sarajevo podigla je kredit u iznosu od 8 miliona maraka. Šta je bilo s tim novcem, pitamo Vladu i premijera?!
 
 
Kako je moguće da Vlada Kantona već više mjeseci šuti zbog stanja u ovom preduzeću?! Najavljeni štrajk upozorenja, ucjene i prijetnje sindikalnom djelovanju od strane direktora Midhata Hubijara česta su tema medija i portala, ali reakcije nadležnih nema. A sve su prilike neće ih ni biti, a mi se pitamo zašto? Zašto, uvažena Vlado, puštate da propada Zetra? U čijim su džepovima nestali novci od kredita?
 
 
Premijer Kantona obećao je da će 8 miliona maraka biti uloženo u revitalizaciju ovog preduzeća i poboljšanja turističke ponude Kantona, a umjesto toga dobili smo izvučene milione i ponovnu propast ovog preduzeća.
 
 
Postavlja se pitanje zašto Vlada ne pozove na odgovornost direktora Midhata Hubijara, na činjenicu da je posljednjih mjeseci niz aktivnosti i događaja otkazano zbog kvara na protivpožarnom sistemu, čija zamjena košta 200 000 maraka, te na taj način direktno oštećen budžet Kantona za nekoliko stotina hiljada maraka, a pitanje je koliko će tek nastati šteta u skorijoj budućnosti.
 
 
Tako je nekad najbolja dvorana u Kantonu postala mrtvi kapital, zahvaljujući malverzacijama, prvo bivšeg direktora, a danas načelnika Nedžada Ajnadžića, nakon kojeg su ostala dugovanja radnicima i nesiplaćene plaće, a danas i direktora Hubijara koji stvari vraća ponovo na staro.
 
 
Vlada Kantona Sarajevo ništa ne čini da zaustavi otimačinu i kriminal u ovom preduzeću. Pozivamo premijera Konakovića, da se izjasni, šta se to dešava sa ZOI 84' i do kada će njegova Vlada da podiže kredite na teret građana Kantona Sarajevo za potrebe kriminala u javnim preduzećima.
 
 
Kantonalni premijer nam duguje odgovor, zar nije podignut kredit da bi ZOI 84' stao na noge, a ne samo privremeno zadržan kao potencijalna magična kutija za izvlačenje novca od kredita.
 
 
Do kada ćete lagati radnike ZOI 84', o programu zbrinjavanja viška radnika koje nikad nije provedeno?Šta ćemo uvaženi premijeru sa činjenicom da radnici ZOI 84' uprkos uspješnoj zimskoj sezoni i dalje primaju minimalac? 
 
 
Tražimo odgovor na jednostavno pitanje : Za koje svrhe su utrošeni 8 miliona maraka kredita podignutih za ZOI 84'?- navodi se u saopćenju Demokratske fronte.
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
                                                                         

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook