zbog neprimjerenih izjava

Tadić prijavila Mektića Vijeću ministara BiH i VSTV-u

Front17.07.17, 16:00h

Tadić prijavila Mektića Vijeću ministara BiH i VSTV-u
Izjave sadrže neosnovane i apsolutno neistinite navode usmjerene na njenu ličnu i profesionalnu diskreditaciju, te navedene izjave nisu primjerene jednom nosiocu ministarske funkcije", navedeno je iz Tužilaštva BiH

 

Gordana Tadić, vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH), uputila je danas akt Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) i Vijeću ministara BiH povodom današnjih izjava ministra sigurnosti Dragana Mektića.

 

- Povodom javnog istupa na današnjoj pres-konferenciji ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, kojom prilikom je iznio netačne tvrdnje i lične uvrede, izjavivši  da v.d. glavnog tužioca Gordana Tadić 'radi u interesu koalicije Za dom spremni', v.d. glavnog tužioca je uputila akt VSTV-u BiH i  i Vijeću ministara BiH, u kojem je, u skladu s nadležnostima, tražila da poduzmu sve mjere i radnje u cilju njene zaštite kao nosioca pravosudne funkcije i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Kako se nadalje navodi, "spomenute izjave sadrže neosnovane i apsolutno neistinite navode usmjerene na njenu ličnu i profesionalnu diskreditaciju, te navedene izjave nisu primjerene jednom nosiocu ministarske funkcije".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook