Foto / Ponosno pokazala trudnički stomak

Baby boom među najljepšim Bosankama: Nakon Amre Silajdžić trudna i Sarah Čerkez

Showbizz13.07.17, 13:10h

Baby boom među najljepšim Bosankama: Nakon Amre Silajdžić trudna i Sarah Čerkez
Amra se u Dubrovniku druži sa prijateljicom i koleginicom Sarah Čerkez, sa kojom dijeli strast prema modi, zdravom i aktivnom životu, a koja je također fotografijom na Instagramu objelodanila da je u blaženom stanju

 

Ovog ljeta među nekim od najljepših Bosanki i Hercegovki i najuspješnijih manekenki koje su ostvarile zapažene internacionalne karijere vlada pravi baby boom, piše portal Coolstyle.ba.

 

Amra Silajdžić-Džeko i suprug Edin Džeko, koji su u ljubavi od 2012. godine, uskoro će dobiti novog člana porodice. Nakon rođenja princeze Une, koja je u februaru ove godine proslavila prvi rođendan, par s radošću očekuje sina.

 

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i uspješna manekenka u iščekivanju prinove provode najljepše ljetne dane na odmoru u Dubrovniku i Splitu gdje Džeko posjeduje kuće.

 

Domaću javnost par svakodnevno obraduje porodičnim fotografijama s odmora, a sudeći prema Amrinim objavama bh. ljepotica aktivna je i u podmakloj trudnoći, te redovno trenira i održava dobru formu. Zanimljivo je da svoje drugo dijete čeka i Edinova sestra Merima, te će ova godina biti godina roda u porodici Džeko.

 

Amra se u Dubrovniku druži sa prijateljicom i koleginicom Sarah Čerkez, sa kojom dijeli strast prema modi, zdravom i aktivnom životu, a koja je također fotografijom na Instagramu objelodanila da je u blaženom stanju. Uspješna manekenka i model, koja godinama živi i radi u Milanu, ali i u drugim svjetskim metropolama, pozirala je u Dubrovniku, ističući trudnički stomak.

 

sarah-cerkez-trudna

 

Čerkez se prije nepune dvije godine u Sarajevu šerijatski vjenčala sa uspješnim sarajevskim ugostiteljem i estradnim menadžerom Arminom Hadžićem s kojim je prije braka bila 10 godina u vezi.

 

Sarah je u dosadašnjoj karijeri snimala kampanje za svjetske brendove poput “Dolce&Gabbana”, “Francesco Marconi”, “Roccobarocco”, “Armani Prive”, “Moschino”, “Alexander McQueen”…

 

Veliki je zaljubljenik u prirodu i zdrav život, prakticira jogu, te ne sumnjamo da će se nakon rođenja djeteta vrlo brzo vratiti modnoj pisti i editorijalima.

 

Sarah je kćerka poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza, koja je svom ocu otvorila umjetničku galeriju “Sehara” na Baščaršiji, u kojoj radi zajedno s bratom Harunom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook