VIDEO/ USMRTILI GA I 'ODŠETALI' SA MJESTA ZLOČINA

Snimci iz kafića otkrivaju brutalnost zločina na Zakintosu: Ko je ubijeni Amerikanac i da li je prebijen zbog 'selfija'?!

Hronika13.07.17, 12:02h

Snimci iz kafića otkrivaju brutalnost zločina na Zakintosu: Ko je ubijeni Amerikanac i da li je prebijen zbog 'selfija'?!
Većina mladića koji su usmrtili Hendersona je prIJe dolaska Hitne pomoći "odšetala" sa mjesta zločina, čak i u trenutku dok je jedan prolaznik pokušavao da žrtvi, koja je ostala na zemlji, pruži prvu pomoć

 

 

Video snimci tuče i ubistva na Zakintosu koji su danas objavljeni u grčkim medijima dokaz su surove eksplozije brutalnosti grupe mladića, koji su bukvalno za 20 sekundi udarcima nogama i rukama usmrtili amerčikog studenta Bakarija Hendersona (22), na sred ulice i pred brojnim očevicima, koji su ostali šokirani, piše Blic.rs.


Većina mladića koji su usmrtili Hendersona je prIJe dolaska Hitne pomoći "odšetala" sa mjesta zločina, čak i u trenutku dok je jedan prolaznik pokušavao da žrtvi, koja je ostala na zemlji, pruži prvu pomoć.


Šta do sada znamo o ovom stravičnom zločinu?


VIDEO SNIMAK IZ KAFIĆA: Sukob je nastao posle "selfija"


Video snimak uoči zločina, a koji je nastao u kafiću "Barkod" u kome je bio Henderson, djelimično razotkriva motiv tuče. Kamera čiji je snimak objavljen, "ukadrirana" je prema stolu za kojim je stajao Henderson, a možete ga pogledati OVDJE.


U jednom trenutku, mladić koji je stajao sa desne strane žrtve fotografisao je "selfi" sa jednom djevojkom, koja se zatim udaljava, a nekoliko sekundi kasnije mladić koji je stajao lijevo okrenuo se ka Hendersonu i udario ga u lice. Uslijedila je burna reakcija Amerikanca koji je nasrnuo na napadača, ali se tu snimak prekida jer zbog napada "izlaze iz kadra".


Šta je motiv prvog udarca na Hendersona još nije poznato, kao ni da li je mladić koji je prvi nasrnuo na Amerikanca među uhapšenima, i da li je i kakvu ulogu imao u daljem zločinu.


VIDEO SNIMAK ISPRED KAFIĆA: Dokazuju brutalnost zločina


Drugi snimak od 15 minuta koji je zabilježila kamera video nadzora susjednog lokala prikazuje trenutak kada Henderson istrčava na ulicu, bježeći od razularene rulje.

 


Dvije sekunde kasnije, u kadru su još sedmorica-osmorica mladića. Prvi udarac koji dobija, Hendersona je bacio na haubu parkiranog automobila. U sljedećem momentu već je okružen grupom mladića koji ga šutiraju, ne gledajući gdje udaraju.


U jednom momentu ga odguravaju na drugu stranu, a zatim nastavljaju sa udarcima. Tuča traje dvadesetak sekundi, nakon čega u jednom trenutku svi napadači staju kao "ukopani". Iako se na snimku u tom momentu Henderson ne vidi, ponašanje napadača ukazuje da je on tada pao u nesvijest od udaraca ili je već mrtav.


Na to ukazuje i reakcija djevojke, koja se pojavljuje na snimku u masi napadača i koja se u tom trenutku hvata za glavu.


Da je Henderson na pločniku primjećuje se tek nekoliko sekundi kasnije, kada se vidi muškarac koji pokušava da ga reanimira. Ubrzo stiže i Hitna pomoć, ali je očigledno i da većine napadača sa snimka više nema na ulici.

 

Pored Hendersona i sa ljekarskom ekipom su mladići koji su se u prolazu zatekli na mjestu zločina, i koji su ostali šokirani prizorom.


Blic.rs donosi retrospektivu događaja koji su slijedili nakon toga i hapšenja osumnjičenih, ko su privedeni državljani Srbije, kao i kako će se i gdje odvijati suđenje, o čemu možete čitati OVDJE.


 

Za trojicu uhapšenih Srba 18 mjeseci pritvora

U međuvremenu je iz Grčke stigla informacija da je trojici Srba koji su uhapšeni na Zakintosu zbog ubistva američkog studenta određen pritvor od 18 meseci, prenose mediji u Srbiji.

Odluka o pritvoru za ostalih četvoricu osumnjičenih još nije donijeta, ali se očekuje da će i ona, vjerovatno, biti ista.

Po grčkom zakonu, ukoliko sud odluči da im produži pritvor, oni u njemu do suđenja mogu da čekaju najviše 18 mjeseci, objašnjavaju grčki mediji, navodeći da osumnjičenima za kvalifikovano djelo ubistva s predumišljajem prijeti kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

Ko je Bakari Henderson?


Dvadesetdvogodišnji Teksašanin nedavno je diplomirao na odsjeku za poslovnu administraciju Univerziteta u Arizoni, a njegova porodica je saopštila da je on u Grčkoj radio na fotografisanju radi lansiranja jedne odjevne linije.


Prijatelji za njega kažu da je volio zabavu i da se ponašao ležerno.


Odmor i posao na Zakintosu za njega su međutim imali tragičan završetak. Prema izvještaju vještaka sudske medicine u grčkom gradu Patri, Henderson je umro od krvarenja u mozgu zbog niza udaraca u glavu.


Konstatovano je i da na tijelu ima i jednu ranu od razbijene staklene pivske boce, kao i da je bio u takvom stanju da nije ni mogao da se brani.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook