Za „TOP“ palačinke potrebni su vam sljedeći sastojci:
Brašno Zlatni puder 200g
Sir svježi 400g
Vlasac svježi 20g
Peršun svježi 10g
Bosiljak svježi 10g
Maslinovo ulje 1dl
Kisela voda 2dl
Mlijeko 2dl
Jaja 2 kom
So 2 kašikice
Bijeli biber ½ kašikice
Priprema:
U posudi umutiti jaja, mlijeko, so, maslinovo ulje, doliti vodu i kiselu vodu. Zatim dodavati Zlatni puder i mutiti do željene gustoće mase za palačinke.
U svježi kravlji sir dodati sjeckani svježi bosiljak, svježi vlasac, svježi peršunov list i maslinovo ulje, posoliti i pobiberiti pa sve dobro izmiješati.
Pečene palačinke staviti u manju zdjelicu, zatim u palačinak staviti pripremljeni svježi sir sa začinskim biljem, zatvoriti palačinak i staviti na tanjir.
Maslinovo ulje pomiješati sa sitno sjeckanim začinskim biljem i preliti oko palačinka. Po želji dekorisati sa svježim bosiljkom i vlascom.
Prijatno!
Sve o palačinkama čitajte na klubljubiteljapalacinaka.ba
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto:Adis Ćutahija)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook