Drugo pretkolo Lige prvaka

Maribor srušio Zrinjski u sudačkoj nadoknadi

Sport13.07.17, 08:09h

Maribor srušio Zrinjski u sudačkoj nadoknadi
Zrinjski će tako na uzvrat, koji se igra za sedam dana u Mariboru, ići s golom minusa

 

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka nogometaši Maribora svladali su Zrinjski rezultatom 2:1, a slovenski prvak do pobjede je došao pogotkom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi utakmice.

 

Bila je to još jedna solidna europska utakmica bh. prvaka, ali kao i prethodnih godina 'Plemići' nisu uspjeli dobru predstavu okruniti i dobrim rezultatom.

 

Zrinjski je dobro otvorio utakmicu i nakon nekoliko poluprilika u 10. minuti bh. prvak ima priliku doći do vodstva iz jedanaesterca. Marko Šuler je srušio Nemanju Bilbiju u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Upravo je Bilbija izveo kazneni udarac, no pogodio je vratnicu.

 

I nakon te propuštene prilike 'Plemići' su nastavili u dobrom ritmu i kontrolirali su utakmicu, no nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti gostujućeg vratara.

 

Krajem poluvremena, uslijed velike vrućine, intenzitet igre je dosta pao i kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka uslijedila je munjevita kontra Slovenaca. U 43. minuti Dino Hotić je sjajnom dijagonalom izbacio kompletnu obranu Zrinjskog iz igre, pronašao je Gregora Bajdu, a ovaj je asistirao Luki Zahoviču kojemu nije bilo teško pogoditi za 1:0.

 

U nastavku utakmice Zrinjski je ponovno preuzeo kontrolu nad utakmicom, dok su se Mariborčani uglavnom orijentirali na protuudare.

 

Sredinom drugog poluvremena Slovenci su ostali s igračem manje na terenu, nakon što je u razmaku od samo šest minuta Blaž Vrhovec dobio dva žuta kartona zbog neopreznih startova.

 

Slišković je zatim u napadu Saši Kajkutu pridružio i drugog napadača Nardina Mulahusejniovića, no nogometaši Maribora su i s igračem manje bez problema odolijevali napadima domaćih nogometaša sve do pred sam kraj utakmice.

 

U 89. minuti Ognjen Todorović sjurio se u protivnički šesnaesterac, snažno je šutirao s desetak metara, a lopta se od noge vratara Jasmina Handanovića odbila u gola za izjednačenje.

 

Nakon toga uslijedilo je nekoliko sjajnih minuta Zrinjskog. Handanović je skinuo šutove Todoroviću i Bilbiji, a zatim je u jeku napada Mostaraca na drugoj strani Pero Stojkić skrivio jedanaesterac nakon što je neoprezno srušio Tavaresa. Brazilac je sam izveo kazneni udarac i pogodio za pobjedu Maribora 2:1.

 

Na kraju je Zrinjski mogao proći i gore, ali je vratar Kenan Pirić u 95. minuti, u situaciji jedan na jedan, sjajno intervenirao i obrani šut Valona Ahmedija.

 

Zrinjski će tako na uzvrat, koji se igra za sedam dana u Mariboru, ići s golom minusa.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook