22 GODINE NAKON GENOCIDA U BIH

Poruka iz State Departmenta: Pronađite snagu i prihvatite prošlost... Nikada nećemo zaboraviti strahote Srebrenice!

Front12.07.17, 09:14h

Poruka iz State Departmenta: Pronađite snagu i prihvatite prošlost... Nikada nećemo zaboraviti strahote Srebrenice!
- Samo izgradnjom budućnosti za generacije na pravi način odajemo počast stradalima u Srebrenici. Svjetlija budućnost je moguća samo kada narodi i lideri u BiH pronađu snagu i hrabrost da prihvate prošlost i počnu zajednički raditi u korist svih građana, poručuje State Department

Američki narod se pridružuje Bosni i Hercegovini u sjećanju na one koji su ubijeni prije 22 godine, poručio je State Department u izjavi povodom godišnjice genocida u Srebrenici, prenosi INS.


- Odavanje počasti za više od 8.000 muškaraca koji su ubijeni je važnije nego ikada, danas kada se posmrtni ostati 71 Srebreničana, koji su identificirani, pronalaze svoj smiraj. Nećemo nikada zaboraviti strahote koje su se dogodile. I dalje ćemo biti uz porodice koje su izgubile najmilije, neumorno tražeći pravdu i poričući negiranje genocida, navela je portparol State Departmenta Heather Nauert.


Prema njenim riječima, obaveza SAD nije samo prema mrtvima, već i prema preživjelima.

 
- Samo izgradnjom budućnosti za generacije na pravi način odajemo počast stradalima u Srebrenici. Svjetlija budućnost je moguća samo kada narodi i lideri u BiH pronađu snagu i hrabrost da prihvate prošlost i počnu zajednički raditi u korist svih građana, poručuje State Department, prenosi INS.


Na kraju, iz  State Departmenta podsjećaju da su SAD duboko cijeni dugotrajno prijateljstvo sa BiH i namjerava nastaviti biti partner predan zajedničkim ciljevima – miru i prosperitetu u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook