otežano gašenje

I dalje aktivan požar u Jablanici: Potrebno što prije djelovati iz zraka

Hronika11.07.17, 16:47h

I dalje aktivan požar u Jablanici: Potrebno što prije djelovati iz zraka
Iz Civilne zaštite općine Jablanica apeliraju kako bi trebalo što prije djelovati iz zraka kako bi se zaustavilo širenje požara

 

Požar na obroncima Čvrsnice i dalje je aktivan i to na nepristupačnom terenu pa je njegovo gašenje otežano.

 

Iz Civilne zaštite općine Jablanica apeliraju kako bi trebalo što prije djelovati iz zraka kako bi se zaustavilo širenje požara.

 

 - U toku jučerašnjeg dana, uslijed porasta temperatura i strujanja južnog vjetra, na opožarenom području požar se ponovo aktivirao. Jedan krak sa tendencijom spuštanja niz padine prema regionalnom putu R412 a drugi prema vrhovima padine. U večernjim satima je zabilježeno najteže stanje na požarištu, od nastanka ovog požara. U kasnim večernjim satima iz pravca opožarene površine, zabilježena je i jedna eksplozija NUS-a. Zbog svega navedenog smatram da je potrebno angažovanje većeg broja letjelica - kazao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protivpožarnu zaštitu općine Jablanica.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!