Snobovsko ruganje gostima

Sa sobom nose 'paštete i konzerve': Hrvati se opet sprdaju s turistima, a najviše ismijavaju ovaj narod...

Lifestyle11.07.17, 14:43h

Sa sobom nose 'paštete i konzerve': Hrvati se opet sprdaju s turistima, a najviše ismijavaju ovaj narod...
A to što dovoze sa sobom "paštete i konzerve" upravo je dokaz da nisu bedasti, nego su svjesni kako je kod nas odnos kvalitete onoga što nudimo i cijene nerealan


Opće je poznato da se Hrvati sa svima vole sprdati, kao da smo od boga dani, savršeni i nepogrešivi. Turistička je sezona u zamahu, a društvene mreže već obilato zagađuju razni snobovi ismijavanjem turista, naročito Čeha.


"Svatko tko ima nešto radnog staža u turizmu zna da su Česi naši najvjerniji gosti koji su dolazili na našu obalu i usred rata. I umjesto da smo sretni što uopće i dalje dolaze – s obzirom na to kako ih tretiramo i preskupo naplaćujemo ono što im nudimo – mi ih ismijavamo. Jedan se pametnjaković prije nekoliko dana na fejsu čak usudio ustvrditi kako je to 'bedast narod'", piše hrvatski bloger Knjigoljub.


A ima li išta bedastije od takva etiketiranja cijelog jednog naroda?


Inače, taj "bedasti narod" već nas je odavno prešišao po životnom standardu.


I taj "bedasti narod" bez prolivene kapi krvi razdružio se od Slovaka.


A da ne govorimo kako je taj "bedasti narod" u svim poljima kulture, umjetnosti i znanosti svijetu dao hrpetinu intelektualnih gromada i remek-djela...


Jedanaest sam godina radio na hotelskoj recepciji i mogu posvjedočiti da su Česi uvijek najviše kupovali izlete, nisu se dolazili samo kupati i sunčati, nego su bili gladni znanja o našoj zemlji.


A to što dovoze sa sobom "paštete i konzerve" upravo je dokaz da nisu bedasti, nego su svjesni kako je kod nas odnos kvalitete onoga što nudimo i cijene nerealan. Inače, mogu posvjedočiti da Austrijanci i Nijemci ne donose ništa manje hrane i pića u prtljažnicima svojih auta nego Česi, ali to ostaje neprimijećeno.


A isti oni koji ismijavaju to što Česi dolaze punih gepeka hrane na inozemna skijališta u siječnju hrle s prtljažnicima svojih auta punima sarmi i slanine.


Sjećam se i glupih ismijavanja izgleda čeških autobusa u kojima su oni prije 10 i više godina dolazili na Jadran.


Ali Česi su te autobuse proizvodili.


A kad smo mi proizveli autobus?


Oni proizvode i voze se u onome što proizvedu, a mi samo znamo uvoziti.


I tko je onda bedast?

 

(Knjigoljub/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

*********************************************

 

Ne propustite bonus video na DEPO TV iz nove domaće humorističke serije!

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!