ugodni zvuci pod klimom

Večeras uživajte u klubu Jazzbina: Za vas nastupa Sarajevo Jazz Guerilla

DEPO CLUBBING10.07.17, 13:34h

Večeras uživajte u klubu Jazzbina: Za vas nastupa Sarajevo Jazz Guerilla
U klimatiziranom prostoru sarajevskog kluba Jazzbina u Titovoj 38 večeras vas čekaju samo najbolji zvuci svima poznate Sarajevo Jazz Guerille

 

Ako ne znate gdje se rashladiti i kako provesti ponedjeljak uveče, svakako pokušajte s našom toplom preporukom. 

 

U modernom i klimatiziranom prostoru sarajevskog kluba Jazzbina u Titovoj 38 večeras vas čekaju samo najbolji zvuci svima poznate Sarajevo Jazz Guerille.

 

Svirka počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan. 

 

Ovi odlični muzičari nastupaju u sljedećem sastavu:

 

DINO ŠUKALO (gitara) : Najbolji jazz gitarista u državi, aktivno sarađuje godinama sa Dinom Merlinom,Lakom, Amirom Medunjanin kao gitarista, aranžer i producent. Odnedavno je i član "Zostera" . Nagrađivan je i kao kompozitor muzike za teatar.


EDVIN HADŽIĆ (bass) : Bassist i kontrabassist, karijeru započeo u teen grupi "No name" iz Tuzle, studirao u Grazu. Kao kontrabassist svirao u "Damir Imamović Trio", danas sarađuje sa : Amirom Medunjanin, Darko Rundek & Cargo Orkestra, Zosterom, Samir Fejzić Trio, Čerkez Karasevdah band... Nastupio na Eurosongu sa Vukašinom Brajićem i Dinom Merlinom.
Na zadnjem Jazz Festu u Sarajevu nastupio kao dio tria "Schiefel Hadžić Yankoulov".


ANES BEGLERBEGOVIĆ (bubanj) : Prijedorčanin, dugo vremena živio u Kanadi gdje je svirao u par internacionalnih sastava. Po povratku u BiH, sarađivao i sarađuje sa Lakom, Amirom Medunjanin, Samir Fejzić trio, Čerkez Karasevdah band i mnogim drugim. Često ističe da mu je najdraži band u kojem je ikad svirao upravo prijedorski "Oprosti Frank!".:-)


ADIS SIRBUBALO (klavir & harmonika) : Studirao na Columbia College /Chicago, svirao sa vrhunskim jazz imenima: Eddie Gomez, Christian McBride, Chuchito Valdes...Nagrađivan kao "Best soloist" na Elmhurst Jazz Festival i Notre Dame Jazz Festival. Svirao sa: ODE, Eyes Manouche, Greta Pope Entertainment...


BOJAN AHAC (klavir) : Vrstan muzičar, sarađivao s Lakom, Lanom&Exhale, Baccardi band....Iza njega je i mnogo studijskog rada, odsviranih albuma. Stalni je član Sarajevo Jazz Guerille.


DARKO POLJAK (saksofon) : Jedan od osnivača Guerille, čovjek koji je uticao na generacije mladih jazz muzičara u Sarajevu. Čovjek koji živi za jazz, svojevrsna ikona jazz scene u BiH.

 

Više informacija saznajte na Facebook stranici kluba Jazzbina Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!