ZASTUPNIK U NS RS Admir Čavka

Znam da ima mnogo više 'tihe većine' i da Banja Luka neće podržati skup podrške Ratku Mladiću!

Front10.07.17, 10:03h

Znam da ima mnogo više 'tihe većine' i da Banja Luka neće podržati skup podrške Ratku Mladiću!
Pogledajte, mi rutu 'marša smrti' zovemo Marš mira, kako ne bismo podizali tenzije. Odgovor pojedinaca u Banjoj Luci na takvu poniznost žrtve je negiranje genocida i slavljenje zločinaca, te prijetnje novinarima koji se usude to osuditi. Sram vas bilo, poručio je Čavka


Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka pozvao je Banjalučane da ne učestvuju na skupu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću, zakazanom za sutra u centru Banje Luke.


"Ja znam da ima mnogo više  'tihe većine', te da je puno Banjalučana koji se zgražavaju na pomisao da će se sutra u ovom gradu održati skup podrške ratnom zločincu. Nadam se da će sutra malim brojem onih koji će doći na skup isti izgubiti na važnosti, kazao je zastupnik Čavka koji je ovih dana učesnik Marša mira od Nezuka do Potočara.


- Pogledajte, mi rutu 'marša smrti' zovemo Marš mira, kako ne bismo podizali tenzije. Odgovor pojedinaca u Banjoj Luci na takvu poniznost žrtve je negiranje genocida i slavljenje zločinaca, te prijetnje novinarima koji se usude to osuditi. Sram vas bilo, poručio je Čavka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook