Uspješna akcija GSS-a

Pronađeni belgijski planinari na Čvrsnici

Hronika07.07.17, 11:06h

Pronađeni belgijski planinari na Čvrsnici
Iz telefonskih razgovora s nestalima nije se mogla precizno zaključiti njihova lokacija tako da je ostalo ogromno područje za traganje

 

Nakon cjelonoćnog traganja spasitelji GSS u BiH pronašli su jutros oko 6:30 sati dvojicu nestalih planinara iz Belgije, priopćila je ta služba na svojim internetskim stranicama.

 

Nestali Belgijanci javili su sinoć oko 19 sati policiji da su se izgubili na Čvrsnici te da su iznemogli i dezorjentirani i traže pomoć GSS-a.

 

Iz telefonskih razgovora s nestalima nije se mogla precizno zaključiti njihova lokacija tako da je ostalo ogromno područje za traganje.

 

Spasilački timovi HGSS Mostar i GSS Jablanica krenuli su sinoć prema Plasi, dok  je drugi dio tima promatrao područje Plase iz sela Grabovica i slao svjetlosne signale prema Čvrsnici. Nakon upornih pokušaja dobili su potvrdu da su nestali planinari primijetili znakove koji su im slani, no nažalost nisu imali nikakvu rasvjetu niti mogućnost da zapale vatru, tako da nisu mogli odgovoriti na poslane signale.

 

To je ujedno i glavni razlog što je potraga za njima trajala cijelu noć.

 

Kako ističu iz GSSuBiH  potraga je uspješno završena, a osim izgubljenog ruksaka i nekoliko ogrebotina dvojica Belgijanaca su živi i zdravi dočekali spasitelje, koji su ih potom  ispratili prema Strmenici i dalje u selo Grabovicu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook