osumnjičena u predmetu pravda

Hrvatska izručuje Lejlu Fazlagić: Pročitajte šta je Vrhovni sud odgovorio na njenu žalbu

Hronika06.07.17, 14:01h

Hrvatska izručuje Lejlu Fazlagić: Pročitajte šta je Vrhovni sud odgovorio na njenu žalbu
Prvostupanjski sud je pravilno primijenio odredbe Ugovora o izručenju, budući da on omogućuje izručenje vlastitih državljana između RH i BiH

 


Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom je, kako smo već objavili, odbijena žalba kao neosnovana i to bivše sutkinje Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić, osumnjičene u predmetu Pravda. Podsjećamo, Fazlagić je žalbu podnijela na odluku Županijskog suda u Rijeci kojom su ispunjeni uslovi za njeno izručenje bh. pravosuđu- piše Oslobodjenje.

 

Ispunjeni uslovi
 


“Izručenica u žalbi sadržajno upire na bitnu povredu odredaba kaznenog postupka iz čl. 468. st. 1. toč. 11. ZKP/08 tvrdnjom da pobijano rješenje ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama. Protivno tim žalbenim navodima, prvostupanjski je sud pravilno utvrdio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za izručenje L. F. Federaciji BiH, radi vođenja kaznenog postupka, propisane Ugovorom o izručenju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine od 31. siječnja 2014. (potpisan 28. studenoga 2012., a stupio na snagu 6. ožujka 2014.). Na tako pravilno i potpuno utvrđeno činjenično stanje prvostupanjski je sud potom pravilno primijenio materijalno pravo, a za svoju odluku je dao dostatne i valjane razloge, pa nije ostvarena citirana postupovna povreda na koju izručenica upire u žalbi”, stav je Vrhovnog suda Hrvatske.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook