NOVA PRAVILA ZA 'GUŠTANJE' NA SUNCU

Razočarani Bosanac nakon ljetovanja u Neumu: Umjesto sedam, sav budžet potrošili smo za četiri dana jer na plaži...

Lifestyle05.07.17, 14:42h

Razočarani Bosanac nakon ljetovanja u Neumu: Umjesto sedam, sav budžet potrošili smo za četiri dana jer na plaži...
Čitalac DEPO Portala iz Neuma se vratio brže nego što je planirao, razočaran novonastalim pravilima zbog kojih je umjesto željenih sedam, sa porodicom odmarao svega četiri dana

 


Nakon Ramazanskog bajrama brojni Bosanci otisnuli su se put juga, a nemalo ih je za destinaciju ovogodišnjeg ljetovanja odabralo Neum, što zbog blizine, što zbog jeftinijeg morskog ugođaja.


Među njima je i čitalac DEPO Portala koji se iz Neuma vratio brže nego što je planirao, razočaran novonastalim pravilima zbog kojih je umjesto željenih sedam, sa porodicom odmarao svega četiri dana.    


 
- Već nekoliko godina unazad sa porodicom ljetujem u Neumu. Tako je bilo i ovoga juna, no ovaj put susreli smo se sa preprekama koje budžet svake prosječne porodice u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hotela, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj niko ne govori niti piše, kaže Mustafa Hadžić.


Pojašnjava da su se on i njegova porodica ove godine morali zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam, te navodi da su se sa istim problemom ove godine susrele i brojne druge porodice koje su ljetovale u bh. gradu na Jadranu.


- Nekom čudnom odlukom, nadležni u Neumu su koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže su poredane ležaljke. Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir. Jednostavno smo bili prisiljeni da iznajmljujemo i ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo jeste da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum, u koji teško da ćemo se ponovo vratiti, ističe Hadžić.


Kaže da je isto uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca, i razočarano zaključuje:


- Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je i Neum (postao) grad samo za ljetovanje bogatih. Obraćam vam se s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi i drugi koji planiraju ljetovanje u ovom gradu znali šta ih čeka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook