ZDRAVI DIO BH. EKONOMIJE

Ovo su bonitetno izvrsne kompanije u BiH: Šta ih čini boljim i uspješnijim od drugih?

Biznis Klub05.07.17, 09:58h

Ovo su bonitetno izvrsne kompanije u BiH: Šta ih čini boljim i uspješnijim od drugih?
„Izvrsnost možemo postići ako volimo više nego što drugi misle da je pametno, rizikujemo više nego što drugi misle da je sigurno, sanjamo više nego što drugi misle da je praktično i očekujemo više nego što drugi misle da je moguće"

 

 

Analitička bonitetna kuća Bisnode BH je u utorak, 4 jula, u hotelu Bosnia u Sarajevu, organizovala druženje u čast bonitetno izvrsnih kompanija u BiH.


Na press konferenciji koja je prethodila druženju, direktorica Bisnode BH Špela Redjko je izjavila da je cilj današnjeg druženja da istaknemo i podržimo najzdraviji dio bh. ekonomije - bonitetetno izvrsne kompanije.


- Između biti dobar i biti izvrstan velika je razlika. Razlika koja se zove strast prema poslu. Da bi postao izvrstan na bilo kom području potrebno je vrijeme, energija, usredotočenost i velika količina strpljenja i upornosti. I upravo te osobine imaju bonitetno izvrsne kompanije u Bosni i Hercegovini, a Bisnode im za ta postignuća omogućava međunarodno priznatu potvrdu - certifikat bonitetne izvrsnosti, koji potvrđuje kvalitet njihovog poslovanja, izjavila je direktorica Bisnode BH.

 

bisnode-izvrsnost-2


- Certifikacija je u međunarodnom prostoru već uvažena praksa i na taj način poslovni subjekti dodatno ističu svoje povjerenje i unapređuju svoj ugled na domaćem i stranom tržištu, te dokazuju spospobnost dosljednog partnera koji ispunjava zahtjeve kupaca, zakone i propise. Bonitetna kuća Bisnode BH omogućava kompanijama u BiH, pod uslovom da zadovoljavaju određene kriterije, da dobiju potvrdu o bonitetnoj izvrsnosti - međunarodno priznate oznake ekonomskog kvaliteta poslovnog subjekta, dodala je direktorica Bisnode BH.


Bh. kompanije mogu stajati ravnopravno sa kompanijama Evropske unije i mogu sebi otvoriti ovo tržište bez većih problema. Ako ste dobri, zašto to i ne pokazati!?


Preduzeća za svoj rast i razvoj poslovanja trebaju jačati ponudu u međunarodnoj poslovnoj okolini. Proširenje poslovanja na strana tržišta, međunarodna poslovna saradnja i prodaja izvan lokalnog prostora traži podizanje nivoa kvalitete poslovanja. I dokaz za taj napredak, posebno kompanijama koje vas dovoljno ne poznaju. Certifikat olakšava ulazak na različita tržišta, pri aktivnostima vezanim za komunikaciju s potencijalnim partnerima i javnošću, kreiranju ponuda i razvoju raznih oblika partnerstva, takav dokument predstavlja izvanrednu dodatnu referencu.


Bisnode BH u partnerstvu sa Bizbook, jednim od start-upa koje podržava, omogućava bolje poslovanje na domaćem tržištu.


- Glavni cilj Bizbook poslovne platforme je da poveže kompanije Bosne i Hercegovine, da omogući pristup njihovih ponuda drugim pravnim licima i na taj način poveća njihovu prodaju i potražnju, jačajući prvenstveno našu ekonomiju. Bizbook želi povezati kompanije iz cijele BiH, dajući svojim korisnicima slobodu da sami kreiraju vlastito tržište, izjavila je Erna Šošević, direktorica Bizbooka.

 

Ona je također dodadala i da je „Bisnode prepoznao Bizbook kao partnera u kreiranju jednog zdravog, konkurentnog bosanskohercegovačkog tržišta, dok je Bizbook-u partnerstvo sa kompanijom kao što je Bisnode BH dobio mogućnost saradnje sa uspješnim BH kompanijama, čije će se ponude moću pronaći na platformi. Ova saradnja pruža svim kompanijama u BiH bolju vidljivost na tržištu, sigurnost poslovanja i nove mogućnosti".

 

bisnode-izvrsnost-3


Kompanije koje su jučes preuzele Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti kao svoju zasluženu potvrdu o kvalitetu poslovanja su ADAZAL d.o.o Sarajevo, BIOMEDIC d.o.o. Banja Luka, COMTRADE d.o.o. Sarajevo, CONING d.o.o. Sarajevo, DATA d.o.o. Istočno Sarajevo, DIRECT MEDIA d.o.o. Sarajevo, EKO SERVIS d.o.o. Tešanj i SAVIĆ COMPANY d.o.o. Bijeljina.
    

Uz iskrene čestitke, završavamo izvještaj sa ovog Bisnode dešavanja uz slijedeću misao nepoznatog autora, koja nabolje definiše bonitetno izvrsne kompanije:


„Izvrsnost možemo postići ako volimo više nego što drugi misle da je pametno, rizikujemo više nego što drugi misle da je sigurno, sanjamo više nego što drugi misle da je praktično i očekujemo više nego što drugi misle da je moguće".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook