Nakon Izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS

Iz ViK-a pojasnili: Voda u našem sistemu je zdravstveno ispravna!

Hronika04.07.17, 13:35h

Iz ViK-a pojasnili: Voda u našem sistemu je zdravstveno ispravna!
Analize o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovodnog sistema, također radi Zavod za javno zdravstvo KS i rezultati analiza ZZJZ KS pokazuju, da uzorci iz gradskog vodovodnog sistema odgovaraju uslovima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće

 

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo navodi da je voda u sistemu gradskog vodosnabdijevanja koje je u nadležnosti KJKP „VIK“ d.o.o. Sarajevo zdravstveno ispravna. 

 

Kako se navodi u saopćenju, rezultati mikrobioloških i fizičko-hemijskih analiza, koje se rade svakodnevno (uključujući vikende i praznike) pokazuju da je voda u gradu Sarajevu zdravstveno isprava i svi analizirani parametri odgovaraju uslovima definiranim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

 

Analize o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovodnog sistema, također radi Zavod za javno zdravstvo KS i rezultati analiza ZZJZ KS pokazuju, da uzorci iz gradskog vodovodnog sistema odgovaraju uslovima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

 

- Želimo ovom prilikom da upoznamo javnost da sporne lokacije iz Izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS, nisu u nadležnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, te samim tim, ispravnost vode u sistemu KJKP „VIK“ nije dovedena u pitanje - navodi se iz službe za informiranje KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook