VIDEO/ Druga najstarija porodilja u istoriji Srbije

Sestra Rasima Ljajića postala majka u 60-oj, pa je ostavio muž: 'Nije lako cijelu noć ne spavati i slušati plač'

Lifestyle04.07.17, 12:26h

Sestra Rasima Ljajića postala majka u 60-oj, pa je ostavio muž: 'Nije lako cijelu noć ne spavati i slušati plač'
Šerif je juče kratko poručio da je Atifi pomogao koliko je mogao, ali da je generalno bio protiv trudnoće i porođaja u poznim godinama

 

Atifa Ljajić, sestra Rasima Ljajića, žena koja je u Beogradu u 59. godini rodila djevojčicu, vratila se u Novi Pazar. Ali njenu sreću pomračili su problemi. Muž Šerif Nokić neće da malu Alinu upiše pod svojim prezimenom.

 

- Teško mi je palo što je Šerif poslije mog povratka s bebom odbio da se Alina vodi na njega. Rekao mi je i da nas napušta i da se vraća u Tursku... Sve mi je to teško palo, nemam penziju, sada ću o Alini morati da se brinem sama. Ali šta da radim, najvažnije mi je da dijete bude dobro i zdravo, boriću se, druge nema - ispričala je za Kurir Atifa.

 

Hoće u Tursku

 

Šerif je juče kratko poručio da je Atifi pomogao koliko je mogao, ali da je generalno bio protiv trudnoće i porođaja u poznim godinama.

 

rasim ljajic

Rasim Ljajić, Atifin brat


 
- Nisam upisao Alinu kao moje dijete jer je začeta vantjelesno. Moguće je i da ću se vratiti u Tursku. O djetetu ću se brinuti koliko budem mogao, i o njoj i o Atifi... Koliko mi materijalne i fizičke snage dozvole - kazao je Šerif, naglašavajući da ima 68 godina, da je star i bolestan.

 

 

Sama Atifa juče je nevoljno novinarima priznala da će uskoro morati da se seli i da bi joj svaka pomoć u situaciji u kojoj se nalazi dobrodošla. Poslije četiri vantelesne oplodnje, mjeseci i mjeseci koje je provela po klinikama, Atifa je ponavljala da njenoj sreći nema kraja, da je sada najvažnije da njena Alina bude živa i zdrava, da raste.

 

Kuća prokišnjava

 

- Alina mi je sada sve, i moja sreća, i moj život. Malo smo se zadržali u bolnici da se oporavim, a i Alina je imala fiziološku žuticu. Cijelog života željela sam dijete i, evo, Bog mi je dao... Zahvalna sam ljekarima u GAK u Višegradskoj koji su brinuli o mojoj trudnoći - kazala je za Kurir žena, koja je iznad svega željela da postane majka.

 

Kućica u kojoj živi kao podstanar prokišnjava, u njoj će teško s bebom opstati s prvim jesenjim danima, a uz sve to nema stalna primanja.

 

Šerif: Ja nisam otac

Mada se vjerovalo da je Atifin i Šerifov brak sretan i da u njemu nema pukotina, nakon rođenja Aline i njenog dolaska u Novi Pazar pojavili su se prvi ozbiljniji problemi, piše Alo.rs. Šerifa juče nije bilo kod kuće, a Atifa je u suzama rekla da nije želio da Alinu u knjigu rođenih upiše kao svoje djete, na svoje prezime, da odlazi zauvijek i da se vraća u Tursku gdje je imao porodicu, odraslu djecu i unuke.

 

- Šta god da bude, otišao Šerif ili ostao, ja ću se boriti da moju Alinu izvedem na pravi put. Živjeću samo za nju. Radila sam u Tekstilnom kombinatu "Raška" i još nemam penziju, nemam ni neka druga primanja, niti rodbine koja bi mi pomogla. Znam, neće biti lako, jer ću morati da potražim i neki bolji smještaj, a to sve puno košta. Ipak, vjerujem da će biti dobrih ljudi koji će mi pomoći - kaže ova Novopazarka.

 

Šerif kaže da je Atifi svih ovih godina.

 

- Ali sam je i upozoravao na sve opasnosti i teškoće koje je, namjerom da u 60. godini rodi dijete, čekaju u životu. Tačno je da Alinu nisam upisao na moje ime, jer jo nisam otac, postoje i problemi sa mojom djecom u Turskoj, i sredina vrši veliki pritisak na mene. Uz sve to, bolestan sam čovjek, imam 68 godina, šećer i slabo srce, nije lako po cijelu noć ne spavati i slušati bebin plač. Još ne znam da li ću otići iz Novog Pazara. U svakom slučaju Atifi i Alini želim sve najbolje. Gdje god budem, trudiću se da im u granicama svojih moći pomognem, želim im svaku sreću - rekao je Šerif.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook