Detalji pokušaja krađe Audija ispred hotela 'Holiday'

Evo ko je direktor banke kojem su u Sarajevu pokušali ukrasti auto u kojem su bila njegova djeca

Hronika03.07.17, 13:23h

Evo ko je direktor banke kojem su u Sarajevu pokušali ukrasti auto u kojem su bila njegova djeca
Saznajemo da je nakon pokušaja krađe vozila šokirani Akbas napustio lice mjesta, najvjerovatnije kako bi djecu i suprugu odveo na sigurno, a naknadno je otišao u policijsku stanicu

 

Nakon što je portal Avaz.ba objavio informaciju da je u subotu navečer ispred sarajevskog hotela Holiday odvijala se drama kada je, za sada nepoznata osoba, pokušala oteti automobil Audi A6 u kojem je bilo dvoje djece, iz Ministarstva unutrašnjih poslova su dobili potvrdu da im je prijavljen ovaj slučaj.

 

- U službene prostorije Prve Policijske uprave 2. jula u 01.25 sati pristupio je A.A.R., privremeno nastanjen u Sarajevu i prijavio da je nepoznata osoba istog dana oko 00.10 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo, pokušala ukrasti njegovo vozilo marke Audi A6. O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, kazali su nam iz MUP-a KS.

 

Avaz.ba saznaje da je vlasnik Audija Ali Riza Akbaş, generalni direktor Ziraat banke u Bosni i Hercegovini.

 

ali-riza-akbas

 

Kako je kazao u izjavi za medije on i supruga su izašli iz vozila kako bi se pozdravili s prijateljima i izvadili kofere iz drugog auta. Vozilo porodice Akbaş je ostalo upaljeno s ključevima u bravi. Sve je trajalo vrlo kratko. Samo nekoliko trenutaka bio je sasvim dovoljan kradljivcu, koji je očito pratio cijelu situaciju. Utrčao je u vozilo i krenuo bježati s njim, vjerovatno i ne sluteći da su u automobilu i maloljetna djeca. 

 

Kradljivac je vozio nekih 30-40 metara, a onda se vjerovatno uspaničio, te zaustavio automobil i istrčao iz njega. 

 

Za to vrijeme,  direktor, pred čijim očima se sve odigralo, u panici je trčao za automobilom i kradljivcem, koji je ipak uspio umaći. Prilikom panične potjere i sam je pao i povrijedio se, a djeca su, iako isprepadana, srećom ostala nepovrijeđena. 

 

Saznajemo da je nakon pokušaja krađe vozila šokirani Akbas napustio lice mjesta, najvjerovatnije kako bi djecu i suprugu odveo na sigurno, a naknadno je otišao u policijsku stanicu.

 

Policija, dok se vlasnik vozila nije vratio na lice mjesta, nije mogla obaviti uviđaj.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook