dugogodišnji član sda

Vozač Amira Zukića Seid Fazlagić priznao krivicu: Evo kolika je zatvorska kazna

Hronika03.07.17, 10:49h

Vozač Amira Zukića Seid Fazlagić priznao krivicu: Evo kolika je zatvorska kazna
Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo

 

Općinski sud u Sarajevu osudio je Seida Fazlagića, vozača generalnog sekretara SDA Amira Zukića, na osam mjeseci zatvora. Seid Fazlagić je jedan od uhapšenih u predmetu 'Bosna'.

 

Naime, on je na današnjem ročištu potpisao sporazum o priznanju krivice za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, potvrđeno je za N1.

 

Nakon potpisivanja sporazuma, Općinski sud u Sarajevu je Fazlagiću izrekao kaznu od osam mjeseci zatvora, a u nju je uračunato pet mjeseci koje je proveo u pritvoru.

 

Podsjetimo, u akciji sarajevske policije kada je uhapšen Amir Zukić, slobode je lišen i Seid Fazlagić.

 

O Fazlagiću se u medijima nije pojavilo mnogo informacija. U izjavama iz Tužillaštva nakon hapšenja, kratko su kazali da se radi o Zukićevom vozaču koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

 

Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova. Zanimljivo, na listi od 36 imena, Fazlagić je prema broju osvojenih glasova bio - 35. Pripalo mu je 279 glasova.

 

U njegovoj kratkoj biografiji objavljenoj uoči izbora, navodi se da je rođen 1964. godine u Čajniču. Diplomirani je ekonomista, u penziji. Otac je troje djece. Predsjednik je Mjesnog odbora SDA Koševo 1.

 

Prema dostupnim podacima, član je Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa u okviru Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

 

Podsjećamo, ranije uhapšeni u ovom predmetu osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook