Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica o otvorenom pismu

Ognjen Tadić pravi štetu stranci, ali neću potezati disciplinske mjere prema njemu

Front02.07.17, 20:31h

Ognjen Tadić pravi štetu stranci, ali neću potezati disciplinske mjere prema njemu
S druge strane, Govedarica je rekao da je "Tadić čovjek od velikog respekta“ te naglasio da nema namjeru da ubuduće čita bilo koje pismo koje se pojavi od Tadića

 

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da bivši potpredsjednik te stranke Ognjen Tadić svojim istupima "pravi štetu stranci".

 

Tadić se oglasio danas trećim pismom, upućenim članovima Glavnog odbora SDS-a, koje je ponovo pozvao da sačuvaju stranku, zaustave njenu privatizaciju i da SDS, kako je dodao, vrate narodu. 

 

Kritikući Vukotu Govedaricu, Tadić je naveo da „veće bruke i poniženja za SDS nema i ne može ni biti od činjenice da je na njenom čelu dezerter".

 

S druge strane, Govedarica je rekao da je "Tadić čovjek od velikog respekta“ te naglasio da nema namjeru da ubuduće čita bilo koje pismo koje se pojavi od Tadića. 

 

- Djeluje mi kao da on u svemu tome želi da bude jedna vrsta političke žrtve, mada ja to tako ne gledam i neću potezati disciplinske mjere prema njemu - kazao je Govedarica, nakon konstitutivne sjednice Glavnog odbora na kojoj je izabrano 11 potpredsjednika. 

 

Uoči te sjednice u Banjoj Luci okupilo se oko 20 članova Opštinskog odbora stranke iz Gradiške, burno negodujući zbog odluke predsjednika Vukote Govedarice da isključi iz stranke Sašu Lazića, dosadašnjeg šefa Kluba odbornika u Skupštini Opštine Gradiška. 

 

Govedarica je rekao da je okupljanje ovih osoba „pravljenje šoua i da neće dozvoliti nikakvo poigravanje sa disciplinom u stranci“.

 

Istakao je da Saša Lazić, koga je isključio iz stranke, ima pravo da na to uloži žalbu Glavnom odboru SDS-a. 

 

Lazić je novinarima rekao da je Govedarica „vršio pritisak na njega i poslanika u parlamentu BiH Đorđa Krčmara da u SDS bude primljen poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić za kojeg smatra da bi bio postavljen na čelo SDS-a u Gradišci“. 

 

Za potpredsjednike stranke iz izbornih jedinica izabrani su: Drago Bundalo, Nemanja Vasić, Nedeljko Glamočak, Nade Planinčević, Nebojša Marić, Mićo Mićić, Konstadin Vasić, Milovan Bjelica i Dragan Ćuzulan

 

Potpredsjednica iz reda manje zastupljenog spola u narednom vremenskom periodu bit će Aleksandra Pandurević, poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

 

Govedarica je rekao kako je ovim činom završen proces unutarstranačkih izbora u SDS-u.

 

- Vjerujem u novo rukovodstvo, vjerujem u ove ljude i praktično mi sutra počinjemo sa radom - rekao je Govedarica novinarima.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook