Već je počelo

Bit će otpuštanja Agrokorovih radnika u BiH!

Biznis Klub29.06.17, 16:10h

Bit će otpuštanja Agrokorovih radnika u BiH!
Dug Agrokora prema dobavljačima u BiH iznosi 112 miliona KM

 

Biće otpuštanja radnika Agrokora u BiH, ali je još rano reći koliki će broj radnika biti otpušten, rečeno je na današnjem sastanku povjerenika hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljaka i dobavljača Agrokora u BiH, javlja BHRT.

 

“Mislim da su svi prihvatili poruku da nam svima treba strpljenja i mira. Ja nikada nisam davao lažna obećanja i lažne nade da je situacija idealna i da je sve uredu. Radimo sve da tu situaciju smirimo, jer to važno svima nama”, rekao je Ante Ramljak nakon sastanka sa dobavljačima.

 

Otpuštanje radnika već je počelo u nekim dijelovima Agrokora u BiH. Zatvorena je firma “VELPRO” Čitluk i proces zatvaranja će biti nastavljen. navodno bi radnici VELPRO-a posao mogli dobiti u Konzumu, također Agrokorovoj firmi.


Koliki će broj radnika na kraju restrukturiranja firme biti optušten, to niko ne zna, a baš ta informacija najviše zanima radnike .

 

”Nismo do sada dobili bilo kakvu pismenu ili usmenu informaciju o broju radnika koji će biti otpušteni u ovom procesu. Ono što znamo i što je bila informacija na sastanku u Vladi Federacije jeste da postoji bojazan za objekte koji nisu rentabilni i za koje Konzum plaća izuzetno visoke kirije”, rekla je nakon sastanka Mersiha Beširović iz Sindikata radnika trgovine.

 

Dug Agrokora prema dobavljačima u BiH iznosi 112 miliona KM, a ne zna se kada bi i hoće li na tržište BiH, kao “spasitelj” ponovo doći Merkator.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook